30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialAdept al grupării Stat Islamic, arestat în Italia

Adept al grupării Stat Islamic, arestat în Italia

Un bărbat de origine marocană, suspectat că ar fi intenţionat să se alăture unei grupări armate din Orientul Mijlociu, a fost arestat, luni, într-o operaţiune antiteroristă, care a avut loc în regiunea Calabria, din sudul Italiei, informează AFP, citat de Agerpres.

Astfel, bărbatul de 25 de ani, care este comerciant ambulant rezident în localitatea Luzzi, din provincia Cosenza, prezenta toate caracteristicile unui ‘luptător străin’, potrivit agenţiei de presă AGI. 

Potrivit unui reprezentant al poliţiei locale, bărbatul a fost arestat în virtutea unei noi legislaţii antiterorism, “care pedepseşte autoantrenarea unei persoane în scopul terorismului internaţional”.

Conform poliţiei italiene, acest marocan a sosit în Italia în 2006, însă anul trecut s-a deplasat în Turcia, de unde a fost expulzat în luna iulie. De atunci el s-a aflat sub supraveghere constantă din partea poliţiei. 

La finalul lunii decembrie, guvernul italian a anunţat expulzarea unui alt cetăţean marocan, suspectat că intenţiona să pregătească atentate şi să plece în Siria.

Cele mai citite

Caţi pensionari au primit indemnizaţie socială, în mai 2024

Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în mai 2024, de 1.136.278 persoane, cu 334 mai mic comparativ cu luna...

Negocierile de aderare la UE ale Ucrainei și Republicii Moldova încep la 25 iunie

Negocierile pentru aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la UE încep la data de 25 iunie 2024, a anunțat Cristina Gherasimov, vicepremier al Republicii Moldova...

Mai mulți deținuți au fost uciși în Rusia, după ce luaseră ostatici din rândul gardienilor

Forțele de intervenție au ucis în Rusia mai mulți deținuți, care luaseră ostatici câțiva gardieni. Incidentul s-a produs la un centru de arest preventiv din...
Ultima oră
Pe aceeași temă