22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecial14 tone de ciuperci din Polonia, confiscate la vamă

14 tone de ciuperci din Polonia, confiscate la vamă

Comisarii Gărzii Financiare Arad au confiscat aproape 14 tone de ciuperci proaspete, cu o valoare estimată de 62.000 lei, importate din Polonia.

După cum a declarat miercuri directorul coordonator al Gărzii Financiare Arad, Anton Pop,  citat de Agerpres, echipa de comisari ai GF aflată pe sensul de intrare în ţară în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac a oprit în vederea controlului ansamblul de transport cu semiremorcă frigorifică aparţinându-i unui transportator polonez, autotrenul fiind condus tot de un cetăţean polonez. Potrivit sursei citate, din documentele de însoţire a mărfii rezulta că automărfarul transporta cantitatea de 13.816 kg ciuperci proaspete, de la trei furnizori diferiţi din Polonia, către o societate comercială din comuna Voluntari, judeţul Ilfov.

”Procedând la verificarea destinatarului mărfii transportate, comisarii G.F.A. au constatat că firma din Ilfov nu funcţionează la sediul social declarat, nu are puncte de lucru declarate, nu are spaţii de depozitare amenajate frig necesare pentru desfăşurarea activităţii de comerţ al legumelor şi fructelor, iar reprezentantul legal nu s-a prezentat la control la invitaţia comisarilor Gărzii Financiare Ilfov, fiind astfel dată în consemn la frontieră”, a precizat Anton Pop.

Totodată, s-a constatat ca la aceeaşi adresă are sediul social declarat o altă societate cu acelaşi obiect de activitate, care la rândul ei se află de asemenea în consemn la frontieră, deoarece reprezentantul legal al societăţii, care este acelaşi cetăţean turc cu administratorul şi asociatul beneficiarului înscris pe cele documentele de însoţire a mărfii, nu s-a prezentat cu documentele financiar contabile solicitate prin cele trei invitaţii întocmite de comisarii G.F. Ilfov.

Din informaţiile oferite de site-ul Ministerului Finanţelor Publice s-a constatat că ambele societăţi din Voluntari au ca dată de înregistrare şi prelucrare a ultimei declaraţii de impozite şi taxe luna octombrie 2009.

În urma verificării mărfurilor transportate s-a constatat existenţa unor etichete lipite pe lădiţele cu ciuperci, unul dintre cei trei producători având menţionat pe etichete, ca importator, o altă societate care nu este înscrisă pe nici unul dintre documentele de însoţire prezentate, care de altfel sunt singurele documente care le are conducătorul auto asupra sa.

”Fapta constatată constituie contravenţie şi drept urmare s-a aplicat o amendă de 10.000 lei, dispunându-se totodată şi confiscarea întregii cantităţi de ciuperci proaspete, a căror valoare estimată este de 62.000 lei”, a mai spus directorul coordonator al Gărzii Financiare Arad.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 844. România participă la Summit-ul de pace pentru Ucraina doar prin ministrul de Externe

Peste o sută de țări participă, în Elveția, la Summit-ul de pace pentru Ucraina, iar România este reprezentată la acest eveniment mondial doar de...

Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei a început tratamentul împotriva țânțarilor și căpușelor

Primarul general, Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei a început tratamentul împotriva țânțarilor și căpușelor. Anunțul primarului general pe acest subiect a fost făcut în...

Mai mulți deținuți au fost uciși în Rusia, după ce luaseră ostatici din rândul gardienilor

Forțele de intervenție au ucis în Rusia mai mulți deținuți, care luaseră ostatici câțiva gardieni. Incidentul s-a produs la un centru de arest preventiv din...
Ultima oră
Pe aceeași temă