Foto: Inquam Photos

PSD ia în calcul amânarea alegerilor. Parlamentarii actuali pot decide să-și prelungească mandatele

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că este posibil ca actualul Parlament să supună la vot amânarea alegerilor parlamentare - care sunt deja programate la 6 decembrie 2020.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 05.10.2020 - 19:35

"Vom vedea în acel moment, în funcţie de cum evoluează pandemia. Nu PSD va amâna aceste alegeri. Dacă vom avea 4.000 de infectări pe zi, cred că este legitim un vot în Parlament de a se amâna alegerile", a declarat, luni, Marcel Ciolacu.

Punctul de vedere al acestuia este un răspuns la propunerea prezentată, vineri, de deputatul independent Adrian Dohotaru, prin care se solicită amânarea alegerilor parlamentare de la 6 decembrie 2020 pentru anul viitor, pe motiv că ar fi riscantă desfășurarea de alegeri parlamentare în timpul pandemiei.

"În acest moment avem o rată de infectare de 25 la sută. Nu PSD amână alegerile. PSD se pregăteşte de alegeri pentru data de 6 decembrie. Dacă Guvernul va gestiona la fel de catastrofal pandemia, este posibil să avem o amânare a alegerilor", a argumentat, luni, Marcel Ciolacu.

Amintim că, acum o săptămână, președintele Iohannis se declara ferm împotriva ideii de amânare a alegerilor parlamentare.

"Unii parlamentari vor trei luni de diurnă în plus. În iarnă avem nevoie de un Parlament cu puteri depline. Ultimul termen rezonabil pentru alegerile parlamentare e 6 decembrie", declara șeful statului.

Comentarii