21.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăPoliticăPSD ia în calcul amânarea alegerilor. Parlamentarii actuali pot decide să-și prelungească...

PSD ia în calcul amânarea alegerilor. Parlamentarii actuali pot decide să-și prelungească mandatele

„Vom vedea în acel moment, în funcţie de cum evoluează pandemia. Nu PSD va amâna aceste alegeri. Dacă vom avea 4.000 de infectări pe zi, cred că este legitim un vot în Parlament de a se amâna alegerile”, a declarat, luni, Marcel Ciolacu.

Punctul de vedere al acestuia este un răspuns la propunerea prezentată, vineri, de deputatul independent Adrian Dohotaru, prin care se solicită amânarea alegerilor parlamentare de la 6 decembrie 2020 pentru anul viitor, pe motiv că ar fi riscantă desfășurarea de alegeri parlamentare în timpul pandemiei.

„În acest moment avem o rată de infectare de 25 la sută. Nu PSD amână alegerile. PSD se pregăteşte de alegeri pentru data de 6 decembrie. Dacă Guvernul va gestiona la fel de catastrofal pandemia, este posibil să avem o amânare a alegerilor”, a argumentat, luni, Marcel Ciolacu.

Amintim că, acum o săptămână, președintele Iohannis se declara ferm împotriva ideii de amânare a alegerilor parlamentare.

„Unii parlamentari vor trei luni de diurnă în plus. În iarnă avem nevoie de un Parlament cu puteri depline. Ultimul termen rezonabil pentru alegerile parlamentare e 6 decembrie”, declara șeful statului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Risc de proteste și atentate la JO de la Paris

Franța intenționează să desfășoare aproximativ 35.000 de polițiști în fiecare zi în timpul Jocurilor și 45.000 pentru Ceremonia de deschidere Milioane de vizitatori și mii...
Ultima oră
Pe aceeași temă