Mihai Tudose: Este un singur centru de comandă - coaliția de guvernare cu Guvernul la un loc. Cât timp ne punem de acord, nu există centre de putere

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marți seara, într-o emisiune de pe postul Realitatea TV, că este „un singur centru de comandă”, format din „coaliția de guvernare cu Guvernul la un loc”.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

Actualizat: 18.07.2017 - 21:15

Premierul Mihai Tudose a afirmat, marți seara, într-o emisiune de pe postul Realitatea TV, că este „un singur centru de comandă”, format din „coaliția de guvernare cu Guvernul la un loc”.

„Nu există mai multe centre de comandă, este foarte simplu, a fost și decizia mea și am insistat, există mai multe centre de comandă când sunt mai mulți oameni care gândesc separat despre același lucru sau despre lucruri diferite în același context. Având întâlniri periodic. Avem două lucruri de pus la punct: pe de o parte, acel program de guvernare de care trebuie să ne ocupăm, are o logică, are o coerență și trebuie să-l facem. Pe de altă parte, apar situații noi în fiecare zi, unele la care trebuie să răspundem, situații neprevăzute, dar apar și idei noi în fiecare zi. Dacă le discutăm cu toții, nu mai apar centre de comandă peste tot, este un singur centru de comandă, este coaliția de guvernare cu Guvernul la un loc", a spus șeful Executivului. 

 

Mihai Tudose a continuat precizând că „nu există centre de putere” cât timp toți știu ce fac ceilalți.

„Dacă toată lumea știe despre toată lumea ceea ce face, și Parlamentul ce face Guvernul, și Guvernul ce face Parlamentul, și coaliția de guvernare, fiindcă... trăim într-o țară democratică iar esența democrației este conducerea politică. Parlamentul care emană un guvern, totul este până la urmă o construcție politică. (...) Atâta timp cât ne întâlnim, oficial, o dată pe săptămână, neoficial ne vedem aproape în fiecare zi (...), atâta timp cât știm toți despre toți ce facem și ne punem de acord, nu există centre de putere", a mai spus premierul.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...