Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Horia Georgescu

Horia Georgescu, fostul șef al ANI, spune că a garantat, la Bruxelles, pentru Kovesi și pentru Nițu

Horia Georgescu a declarat, joi, în fața Comisiei SRI, că a fost la Bruxelles, în perioada în care era președinte al ANI, pentru a gira numirile în funcții a Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Tiberiu Niţu, informează Mediafax.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.04.2018 - 17:13

Horia Georgescu spune că ar fi mers la Bruxelles la îndemnul directorului SRI din acea perioadă, George Cristian Maior, întrucât la nivelul Comisiei Europene exista o îngrijorare cu privire la Kovesi și la Nițu, a explicat Claudiu Manda, președintele Comisiei SRI.

"La întrebarea dacă Georgescu ar fi putut fi numit ministru al Justiţiei, a fost propus sau i s-a propus acest lucru, a spus nu confirm şi nu infirm. Este clar că au existat discuţii în acest sens", a declarat Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de Control SRI.

Acesta a afirmat că Horia Georgescu, fost şef ANI, a relatat cum a mers la Bruxelles să gireze numirile Laurei Codruţa Kovesi şi a lui Tiberiu Niţu, în funcţiile de procuror şef DNA, respectiv procuror general.

"Georgescu a mai relatat ceva. Atunci când au fost nominalizaţi pt procuror şef al DNA Kovesi şi Niţu, spunea că au existat discuţii cu dl Maior, că exista o îngrijorare a europenilor că nu e o soluţie oportună şi că a fost rugat să meargă la Bruxelles şi să discute cu reprezentanţii Comisiei Europene ca să-i asigure că Kovesi şi Niţu sunt propuneri bune şi că îşi vor face treaba", a mai spus Manda.

Horia Georgescu, fost şef ANI, a fost audiat, joi, timp de patru ore în Comisia de Control a SRI, acesta declarând că a avut o relaţie personală apropiată cu fostul director SRI, George Maior, însă această se pare că a fost “doar din punctual lui de vedere”.

“Am spus-o şi acum câteva săptămâni după declaraţia dumnealui că ceea ce a spus nu este adevărată. A fost o relaţie apropiată şi instituţională şi personală. Restul detaliilor le-a prezentat în faţa comisiei de control a SRI. Din punctul meu de vedere nu s-a rupt, eu cred că a fost o lipsă de asumare din partea domnului Maior în faţa Comisiei SRI. Nu ştiu motivul care l-a determinat, eu l-am considerat un prieten şi un mentor şi am avut o relaţie apropiată cu el. Se pare că asta a fost doar din punctul meu de vedere”, a spus Horia Georgescu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, după audierea în Comisia SRI.

Horia Georgescu a mai spus că cei care au generat situaţiile existente trebuie să răspundă.

Fostul şef al ANI a fost audiat pentru a doua oară în Comisia de Control SRI.

Comentarii

loading...