20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSocialTânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea,...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă după ce trupul acestuia a fost observat, miercuri, de un pompier militar care se afla în timpul liber şi s-a întâlnit cu fratele victimei în zona lacului, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, conform agerpres.ro.

La solicitarea fratelui victimei, pompierul s-a deplasat în locul unde s-a presupus că s-a înecat bărbatul, pentru a verifica dacă apa a scos corpul la suprafaţă. Acolo au văzut trupul victimei, după care au sunat la numărul unic de urgenţă 112.

“În urma apelului telefonic, două echipaje de pompieri, din Hunedoara şi Toteşti, s-au deplasat cu o barcă şi cu o autospecială de intervenţie, iar după scoaterea la mal a corpului bărbatului înecat au fost anunţate atât poliţia cât şi Serviciul de Medicină Legală”, a precizat sursa citată.

Tânărul de 23 de ani, din Haţeg, a fost dat dispărut duminică, 14 aprilie. În operaţiunile de căutare, care s-au derulat trei zile la rând, a fost utilizat şi un detector care utilizează inteligenţa artificială. La activităţile de căutare au luat parte scafandri din structurile Salvamont-Salvaspeo din judeţele Hunedoara, Gorj, Mureş şi Harghita şi pompieri militari din cadrul ISU Hunedoara.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă