Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Iulian Budușan

Actualizat: 28.04.2018 - 17:51

De ce a renunțat Dragnea la jandarmi la audierile de la DNA. Carmen Dan răspunde

Iulian Budușan

Actualizat: 28.04.2018 - 17:51

Carmen Dan a fost întrebată, la Mamaia, unde a mers să verifice stadiul pregătirilor pentru minivacanţa de 1 Mai, de ce a existat o schimbare de atitudine şi de ce preşedintele PSD Liviu Dragnea nu a mai fost însoţit de jandarmi vineri, la sediul DNA, cum s-a întâmplat de fiecare dată când acesta a venit la DNA, şi a răspuns că de suplimentarea dispozitului se ocupă conducătorul misiunii respective.

“Dispozitivul Jandarmeriei este unul flexibil. Dacă aţi fost atentă în acea zonă de intervenţie, aţi constatat că de fiecare dată când a fost necesar să suplimentăm dispozitivul Jandarmeriei, am acţionat. Asta nu o face ministrul, vreau să înţelegeţi, o face conducătorul misiunii şi al activităţii care ulterior şi răspunde pentru modul în care a fost dimensionat acest dispozitiv. Când avem adunări în zona unor obiective sau în zona unor instituţii publice, atunci jandarmii sunt atenţi şi pe latura de asigurare a ordinii publice, în afara de dispozitivul de regulă este zona de pază a acelor instituţii”, a spus Carmen Dan.

Întrebată din nou de jurnalişti dacă are o explicaţie concretă, Carmen Dan a spus: "Eu cred că v-am răspuns".

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat la DNA, vineri seară, spunând că a fost cheamat de către procurori pentru a fi anunţat că i-a fost aprobată solicitarea de a-i fi pusă la dispoziţie o copie a dosarului, în format electronic. Spre deosebire de celelalte dăţi în care s-a prezentat la DNA, Liviu Dragnea nu a mai fost flancat nici de jandarmi, nici de gărzi de corp. 

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Potrivit procurorilor, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a iniţiat un grup infracţional organizat care acţionează şi în prezent şi din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. 

Since you are here

… we have a small favour to ask. More people are reading and supporting our independent, investigative reporting than ever before. And unlike many news organisations, we have chosen an approach that allows us to keep our journalism accessible to all, regardless of where they live or what they can afford. Romania Libera is editorially independent, meaning we set our own agenda. Our journalism is free from commercial bias and not influenced by billionaire owners, politicians or shareholders. No one edits our editor. No one steers our opinion. This is important as it enables us to give a voice to those less heard, challenge the powerful and hold them to account. It’s what makes us different to so many others in the media, at a time when factual, honest reporting is critical. Every contribution we receive from readers like you, big or small, goes directly into funding our journalism. This support enables us to keep working as we do – but we must maintain and build on it for every year to come. Support The Romania Libera from as little as €1 – and it only takes a minute. Thank you.

Subscribe Romania Libera weekly
Subscribe Romania Libera essential new magazine
An alternative to breaking news
Subscribe Romania Libera essential new magazine