24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăLifestyleLiga Europa: Sevilla își va apăra titlul în finala cu Dinpro, după...

Liga Europa: Sevilla își va apăra titlul în finala cu Dinpro, după eliminările Fiorentinei și a lui Napoli

FC Sevilla și echipa ucraineană Dnipro s-au calificat în finala Ligii Europa, care va avea loc pe data de 27 mai, la Varșovia (Polonia). Echipa iberică va avea șansa să-și apere titlul câștigat anul trecut.

FC Sevilla a trecut la scor de Fiorentina, după ce a învins și pe teren propriu cu 2-0. În partida tur, spaniolii s-au impus cu 3-0. Golurile de pe terenul Fiorentinei au fost marcate de Bacca 22′, Carrico 27′.

De cealaltă parte, Dnipro a reușit surpriza competiției, după ce a eliminat-o, în semifinale, pe Napoli. Ucrainenii s-au impus în returul de la Kiev cu scorul de 1-0, după ce pe terenul italienilor au terminat la egalitate, 1-1. Unicul gol al întâlnirii de pe Stadionul Olimpic din Kiev a fost marcat de Seleznyov 58′.

FC Sevilla și Dnipro se vor confrunta în finala de la Varșovia, din 27 mai. Pentru spanioli este a doua finală consecutivă de Liga Europa, respectiv a patra din istorie. Până acum, ibericii au câștigat toate finalele, ajungând la 3 titluri în această competiție. Un al patrulea trofeu ar fi un record în Liga Europa.

Primele două finale au venit tot în doi ani consecutivi, 2006-2007, când ibericii au învins pe rând Middlesbrough (care eliminase Steaua în semifinale), scor 4-0, respectiv pe conaționalii de la Espanyol, scor 3-1 după penaltiuri (2-2 timp regulamentar). Sevilla a mai câștigat Liga Europa, în 2014, când a învins-o pe Benfica, scor 4-2 după penaltiuri (0-0 timpul regulamentar).

Dnipro a mai avut și alte participări în Liga Europa/Cupa Uefa, însă niciodată nu a avut performanțe notabile.

Fotbalul italian, după ce a avut 3 echipe în semifinalele celor două competiții europene, a rămas cu una singură în ultimul act, Juventus Torino, care va disputa finala Ligii Campionilor cu Barcelona.

Citește și Liga Campionilor: Finală Juventus – Barcelona, după ce Real Madrid a fost eliminată

 

 

Cele mai citite

BACALAUREAT 2024. Luni are loc proba de limba și literatura română 

Peste 134.000 de candidaţi înscrişi la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2024, susţin luni prima probă la Limba şi literatura română -...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...
Ultima oră
Pe aceeași temă