29.5 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăLifestyleFoodCălător prin America

Călător prin America

Teritoriul vast, influenţele culturale variate, cultura, civilizaţia, sunt motive întemeiate pentru a ne dori să vizităm SUA. Pentru experienţa directă cu oamenii, casele tipic americane, mâncarea, marile oraşe merită să facem o călătorie peste ocean.

Condiţiile de călătorie şi toate informaţiile necesare le putem afla dacă vom consulta site-ul Ambasadei SUA. Agenţiile de turism se între în oferte şi programe din cele mai variate, pentru toate buzunarele.

Supranumită “Ţara tuturor posibilităţilor”, de SUA sunt legate numeroase poveşti, unele mai interesante decât altele. De la un ocean la altul şi din spectacolul îngheţat din Alaska până la piesajul selenar din deşert, tot teritoriul este interesant de văzut şi de înţeles.

 

Washington, capitala ţării, constituie de unul singur Districtul Columbia. A fost proiectat de arhitectul francez Pierre L’Enfant la sfârşitul secolului al XVIII-lea, pe malurile râului Potomac. Este primul oraş construit special pentru a îndeplini funcţia de sediu al guvernului.

Aici, turiştii pot admira Casa Albă, Arlington Cemetery, Washington Monument, Curtea Supremă sau Capitoliul, sediul Congresului Federal.

Smithsonian şi Muzeul Naţional al Aerului şi Spaţiului ne invită în istoria americană.

 

Los Angeles este o metropolă fascinantă, al doilea ca număr al populaţiei din SUA, ce  nu lasă pe nimeni indiferent datorită frumuseţii sale.

Hollywood, sau mai bine zis “Fabrica de vise”, Chinese Theater, Beverly Hills, cu vilele sale spectaculoase, Sunset Bulevard sunt doar câteva dintre atracţiile oraşului îngerilor.

Los Angeles este unul dintre cele mai cosmopolite locuri ale lumii. Oameni de pretutindeni sunt atraşi de acest oraş minunat, de clima blândă şi de stilul de viaţă vibrant, energic.

 

La Hollywood se află şi studiourile Charlie Chaplin, desemnate în 1969 monument istoric de către Comitetul pentru Patrimoniu Cultural al oraşului Los Angeles. Pentru admiratoii industrie cinematografice, prima ceremonie de decernare a Premiilor Oscar a avut loc la 16 mai 1929 în timpul unui banchet desfăşurat în Sala Florilor a Hotelului Hollywood Roosevelt.  

 

Las Vega este cel mai mare oraş din Nevada, construcţia sa a început în 1905, iar în 1911 a primit titlul administrativ. Este cunoscut pe plan internaţional ca un oraş de vacanţă cu hoteluri şi locuri de odihnă, magazine luxoase şi cazinouri faimoase, ce au făcut istorie.

În prezent este cel de-al 28-lea oraş din Statele Unite după numărul de locuitori.

 

New York este poate unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume şi cel mai populat oraş din Statele Unite.

Zona sa metropolitană fiind una dintre cele mai mari zone urbane din lume.

Turul oraşului include vizite la Insula Manhattan, Empire State Building ce oferă o viziune panoramică asupra oraşului. Statuia Libertăţii, unul dintre simbolurile ţării priveşte majestuoasă către lume, Rockefeller Center, Federal Hall, Fifth Avenue.

Pe Broadway-ul funcţionează mai multe teatre decât la Londra şi Paris la un loc.

Continuăm cu Sediul ONU, Madison Square Garden, Central Park ,una dintre cele mai mari grădini publice din lume, Universitatea Columbia, ce sunt doar câteva atracţiile oraşului.

New York este împărţit în 5 zone: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens şi insula Staten Island.

 Pentru amatorii jocurilor de noroc, nu trebuie pierdut Atlantic City, supranumit şi “Las Vagasu-ul estului”.

 

Chicago este astăzi capitala arhitecturală, culturală şi financiară a „Midwest”-ului american.

 

Fiecare localitate din SUA este interesantă, fiecare zonă are o poveste, fiecare stradă un mit, un simbol. Trebuie văzute, ascultate, simţite.

Walt Disney World suscită interesul lumii întregi. Adulţii susţin că merg acolo pentru cei mic, dar, de cele mai multe ori o fac pentru copilul din ei, care a crescut alături de personaje precum Mickey Mouse, Donald Răţoiu, sau prinţese de poveste.

Atracţiile turistice exotice sunt Insulele Bermude, Caraibele sau Hawaii.

Marile şosele traversează intinderi fără sfârşit de pământ, trecând prin deşerturi aspre.

Pentru schi Colorado – Rocky Mountains reprezintă destinaţia cea mai apreciată de americani, însă nu este singura de acest gen din SUA.

Marele Canion este spectacol natural, sinuos şi adânc săpat de fluviul Colorado într-un platou înalt, de fapt rezultatul eroziunii în milioane de ani. Face parte din Parcul Naţional cu acelaşi nume.

Alaska este destinaţia ideală pentru turiştii amatori de vacanţe în aer liber, aventurile şi peisaje ce taie respiraţia.

Aici se poate escalada, pentru cei pregătiţi, cel mai mare vârf din America de Nord, Vârful McKinley, aflat în Parcul Naţional Denali sau se poate face o croazieră pe ocean.

Cele mai citite

Autoritatea Vamală Română alocă peste 6,6 milioane de lei pentru servicii de transport aerian

Autoritatea Vamală Română (AVR) alocă peste 6,6 milioane de lei, fără TVA, pentru servicii de transport aerian intern şi internaţional de pasageri, urmând să...

Israelienii îi cer lui Netanyahu să încheie un acord pentru eliberarea ostaticilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv pentru a cere guvernului condus de Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord privind eliberarea...

Maia Sandu a numit un nou procuror general al Republicii Moldova. Ion Munteanu a câștigat un concurs la care a avut doi contracandidați

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a numit pe Ion Munteanu în funcția de procuror general al Republicii Moldova. Ion Munteanu a obținut această funcție în...
Ultima oră
Pe aceeași temă