32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăInternaționalMaia Sandu a numit un nou procuror general al Republicii Moldova. Ion...

Maia Sandu a numit un nou procuror general al Republicii Moldova. Ion Munteanu a câștigat un concurs la care a avut doi contracandidați

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a numit pe Ion Munteanu în funcția de procuror general al Republicii Moldova.

Ion Munteanu a obținut această funcție în urma unui concurs la care a avut doi contracandidați, anunță presa de la Chișinău. Concursul s-a finalizat la data de 30 iunie 2024. Ion Munteanu a depus jurământul ca procuror general în ziua de 1 iunie 2024. Înainte să fie numit în noua funcție, Munteanu a avut funcția de procuror general interimar. Funcția de procuror general al Republicii Moldova era vacantă din anul 2023.

Mandatul de procuror general al Republicii Moldova are durata de 7 ani și nu poate fi reînnoit. În plan juridic, una dintre cele mai mare probleme ale Republicii Moldova este combaterea criminalității și a corupției. De asemenea, în legătură cu candidatura Republicii Moldova la integrarea în UE, una dintre cerințe ar fi armonizarea legislației interne cu cea a UE.

În privința Maiei Sandu, ea candidează, în anul 2024, pentru cel de-al doilea mandat de președinte al Republicii Moldova.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă