34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaComportamentul Rusiei ridică temeri "cu privire la o potențială agresiune față de...

Comportamentul Rusiei ridică temeri „cu privire la o potențială agresiune față de alte națiuni”, avertizează serviciile secrete ale Bulgariei

Comportamentul Rusiei din ultimii ani, incluzând și agresiunea împotriva Ucrainei, ridică temeri „cu privire la o potențială agresiune față de alte națiuni”, avertizează serviciile secrete ale Bulgariei, într-un raport citat de agenția de presă a Bulgariei, Novinite.

Raportul la care se referă jurnaliștii bulgari este elaborat de agenția de stat a Bulgariei pentru Securitate Națională (SANS). Raportul, prezentat public în mass-media la data de 31 mai 2024, face previziuni pentru următoarele luni ale anului 2024.

„Comportamentul Rusiei continuă să reprezinte amenințări semnificative la adresa stabilității globale, cu temeri crescânde cu privire la o potențială agresiune față de alte națiuni și eforturi persistente de a împiedica NATO prin tactici hibride”, menționează acest raport.

Războiul din Ucraina nu pare să se apropie de final iar, în paralel cu acest război, Rusia acuză NATO că are o politică amenințătoare față de ea.

Bulgaria este o țară membră în NATO și în UE dar care are relații tradițional bune cu Rusia. După ce a început războiul Rusiei în Ucraina, adică în februarie 2022, în Bulgaria se derulează o controversă publică referitoare la oportunitatea sau neoportunitatea ca Bulgaria să ofere sprijin militar Ucrainei. În paralel, Bulgaria face eforturi pentru a-și îmbunătăți apărarea națională.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă