24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentAvioanele militare ale României se antrenează prin zboruri la înălțimi mici

Avioanele militare ale României se antrenează prin zboruri la înălțimi mici

Avioanele militare ale României se antrenează prin zboruri la înălțimi mici, anunță un comunicat de presă difuzat pe internet de Statul Major al Forțelor Aeriene (SMFA).

Aceste zboruri sunt prevăzute în perioada 31 mai – 9 iunie 2024, între orele 10 – 20. Aeronavele care participă provin de la Baza 86 Aeriană Borcea (Fetești) şi Baza 90 Transport Aerian Otopeni.

SMFA nu a indicat explicit ce modele de aeronave participă la aceste zboruri. Însă se știe că, la Baza 86, se află avioanele de luptă F-16 ale României. Forțele Aeriene Române au o primă escadrilă operațională de avioane F-16 iar alte două escadrile sunt prevăzute să intre în dotare.

La Baza 90 Transport Aerian se află avioane militare de transport, de tip C130 Hercules.

Conform Regulamentului pentru zbor al aviaţiei militare, emis în anul 2021, „zbor la înălţimi mici” reprezintă zborul executat între 101 metri şi 1.000 de metri pentru aeronave cu aripă fixă, respectiv între 51 de metri şi 200 de metri pentru aeronave cu aripă rotativă.

Una dintre rațiunile pentru care piloții militari parcurg acest antrenament poate fi aceea că o aeronavă care zboară la mică înălțime este mai greu detectabilă de către aparatele radar.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă