29.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăLifestyleCampioana mondială Italia, eliminată! Slovacia câştigă cu un istoric 3-2

Campioana mondială Italia, eliminată! Slovacia câştigă cu un istoric 3-2

Slovacia a învins Italia cu 3-2 în în meciul din runda a treia a Grupei F de la CM2010. Rezultatul înseamnă eliminarea Italiei, campioana mondială din 2006.

Golurile au fost înscrise de Vittek şi Kopunek, pentru slovaci, respectiv Di Natale şi Quagliarella, pentru italieni.

Primul, în minutul 25, când atacantul slovac a marcat cu un şut plasat, pe jos, din 16 metri, după o greşeală a lui De Rossi.

Dacă în prima repriză Italia a fost neputinciosă, a doua parte a arătat o echipă peninsulară hotărâtă să nu se facă de ruşine.

Quagliarella a avut o ocazie foarte mare la mijlocul reprizei, văzându-şi şutul din careu scos de pe lina porţii de fundaşul Skrtel.

La câteva minute distanţă, Stoch a ratat de puţin ţinta în urma unui contraatac.

Era faza care avea să anunţe golul al doilea al slovacilor. Marcator, acelaşi Vittek, care a şutat fără să stea pe gânduri, din colţul careului mic, profitând de încetineala lui Chiellini.

Când Italia părea că nu mai are ce să spere de la acest meci, Di Natale a redus din diferenţă, în minutul 80, împingând în poarta goală o minge care i-a revenit după ce portarul slovac a respins un şut al lui Quagliarella, scăpat în poziţie de unu-la-unu în urma unei combinaţii de efect cu Iaquinta.

Apoi, pentru câteva secunde, Italia s-a văzut în optimi după ce Quagliarella a înscris din apropiere. Era însă în poziţie de offsaid.

Meciul părea totuşi decis după ce fundaşul Kopunek, nou-intrat, l-a lobat pe Marchetti în urma unei faze de contraatac pentru a face 3-1 în minutul 89.

Nu a fost aşa pentru că, în prelungiri, a înscris Quagliarella, cu un lob din 17 metri, aducând alte câteva minute de speranţă pentru “azuri”.

Totul s-a destrămat însă pentru elevii lui Lippi după ce Pepe nu şi-a putut calibra un şut din apropiere când cronometrul arăta deja minutul 95.

Italia a părăsit astfel Campionatul Mondial şi, mai mult, a terminat pe ultimul loc în grupă, în urma Noii Zeelande.

Slovacia: 1 Mucha, 2 Pekarik, 3 Skrtel, 6 Strba, 11 Vittek, 15 Stoch, 16 Durica, 17 Hamsik (cpt), 18 Jendrisek, 19 Kucka. Antrenor: Vladimir Weiss.

Italia: 12 Marchetti, 3 Criscito, 4 Chiellini, 5 Cannavaro (cpt), 6 De Rossi, 7 Pepe, 8 Gattuso, 9 Iaquinta, 10 Di Natale, 19 Zambrotta, 22 Montolivo. Antrenor: Marcello Lippi.

Partida s-a desfăşurat pe Ellis Park din Johannesburg, în faţa a peste 53.000 de spectatori.

 

 

Cele mai citite

Ce fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1 Iunie

Ilustrație: Marian Avramescu Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, se încadrează, anul acesta, în perioada campaniilor electorale din România pentru alegerile locale și pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 830. Rusia atacă folosind armament produs în Iran, Coreea de Nord și China

În condițiile în care regimul Putin acuză Occidentul că oferă sprijin militar Ucrainei, Rusia atacă Ucraina folosind armament produs în Iran sau în Coreea...

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți în acest weekend pe litoralul românesc

Peste 30.000 de turiști sunt prezenți in acest weekend pe litoralul românesc, gradul de ocupare a hotelurilor fiind de peste 60%. Secretarul general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă