24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăLifestyleCalificare fără emoţii

Calificare fără emoţii

Olanda a învins cu 2-1 reprezentativa Slovaciei, la Durban, şi a obţinut calificarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale.

Batavii şi-au demonstrat încă din startul jocului statutul de favoriţi la calificarea în sferturi. După câteva acţiuni de atac timide ale slovacilor, olandezii au preluat frâiele, având prima ocazie a partidei în minutul 10 prin Sneijder. După opt minute s-a evidenţiat Arjen Robben, aflat la primul meci ca titular în echipa lui Bert van Marwijk. Vedeta lui Bayern München s-a distrat cu trei fundaşi adverşi şi l-a învins cu un şut la colţul scurt pe Mucha.

După gol, olandezii s-au mulţumit să-şi păstreze avantajul înregistrat pe tabelă, fără să forţeze în ofensivă. „Portocala mecanică” i-a lăsat pe slovaci să aibă o posesie mai bună, dar care nu s-a concretizat în nici un fel. După ce duminică Germania şi Argentina au făcut spectacol cu Anglia, respectiv Mexic, arbitrii „evidenţiindu-se” şi ei cu greşeli mari, partida dintre Olanda şi Slovacia poate catalogată drept una modestă.

În debutul reprizei secunde batavii au apăsat pedala de acceleraţie, iar ocaziile au apărut imediat la poarta lui Mucha. Primul care putea mări diferenţa a fost acelaşi Robben, însă acţiunea sa similară cu cea de la deschiderea scorului nu s-a finalizat cu gol pentru că s-a opus în ultima clipă portarul slovac (’50). Tot Mucha şi-a salvat colegii un minut mai târziu, când Robben a pasat foarte bine la marginea careului de şase metri, iar Mathijsen a tras spre poartă. Elevii lui Marwijk a redus din nou turaţia motoarelor, ceea ce nu a părut a fi un lucru foarte bun. Slovacii s-au apropiat tot mai periculos de poarta adversă, iar la jumătatea reprizei secunde au fost aproape de a restabili egalitatea. Mai întâi a fost Stoch, care l-a imitat pe Robben, dar şutul său a fost respins în corner de Stekelenburg. În faza imediat următoare, Vittek a ratat cea mai mare ocazie a meciului. Aflat singur la marginea careului mare, atacantul slovac nu a reuşit să-l învingă pe portarul olandezilor. Răspunsul olandezilor a venit în minutul 73, la un şut la lui Kuyt, respins cu greu de Mucha.

Meciul a fost rezolvat cu şase minute înainte. Kuyt a profitat de o ieşire neinspirată a lui Mucha şi i-a pasat lui Sneijder, care a îndeplinit o simplă formalitate. Slovacii au înţeles că nu mai au nici o şansă de calificare, însă rămân în amintirea tuturor după ce au trimis acasă încă din faza grupele campioana mondială Italia. Chiar şi aşa, în ultima fază a meciului, Vittek a transformat un penalty, egalându-l pe Higuain în topul clasamentului golgheterilor, cu patru reuşite. 

Cele mai citite

Rusia începe un exercițiu cu arme nucleare tactice

Forțele ruse au început prima etapă a exercițiilor care implică „antrenamente practice în pregătirea și utilizarea armelor nucleare non-strategice”, a anunțat marți Ministerul Apărării,...

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Când începe termenul de preaviz?

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) din România a emis o decizie care stabilește când începe termenul de preaviz, anunță o știre publicată...
Ultima oră
Pe aceeași temă