16 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Lotul de vaccin refuzat de Austria ar fi fost trimis în alte 17 țări europene

Lotul de vaccin anti – Covid care a fost oprit de la administrare în Austria ar fi fost trimis în alte 17 țări europene, anunță, marți, agențiile internaționale de presă, citând declarația unui oficial austriac.

„I-am informat pe toţi colegii din reţeaua europeană, deoarece acest lot de aproximativ un milion de doze în total a fost trimis în 17 ţări europene”, a dezvăluit, într-o conferinţă de presă, Christa Wirthumer-Hoche, şefa Diviziei pentru medicamente şi echipamente medicale din cadrul Agenţiei de Sănătate şi Siguranţa Alimentelor (Austrian Medicines and Medical Devices Agency), de la Viena.

Una dintre sursele care prezintă, marți, această declarație este site-ul www.heute.at. Oficialul austriac nu a precizat care sunt cele 17 țări europene care au primit vaccinul pe care-l refuzase Austria.

Cu o zi înainte se anunțase că Austria a oprit temporar procesul de imunizare cu unul dintre vaccinurile anti – Covid, după ce o femeie a murit, iar alta a avut efecte secundare grave după administrarea lui.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă