11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăInternaționalParlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul UE aprobă interzicerea produselor fabricate prin muncă forțată

Parlamentul European a aprobat normele care interzic în UE vânzarea, importul și exportul de bunuri fabricate prin muncă forțată, scrie Reuters.

Măsura a fost impusă de legislatorii UE, preocupați de drepturile omului în regiunea chineză Xinjiang.

Statele Unite au adoptat o lege similară în 2021 pentru a-și proteja piața de produsele potențial afectate de încălcările drepturilor omului din Xinjiang, unde guvernul american afirmă că China comite un genocid împotriva musulmanilor uiguri.

China neagă abuzurile din Xinjiang, un important producător de bumbac care furnizează, de asemenea, o mare parte din materialele pentru panourile solare din lume.

Autoritățile naționale din blocul celor 27 de țări sau Comisia executivă vor putea investiga mărfurile, lanțurile de aprovizionare și producătorii suspecți. Investigațiile preliminare ar trebui să fie finalizate în termen de 30 de zile lucrătoare.

În cazul în care se consideră că un produs a fost fabricat prin muncă forțată, nu va mai putea fi vândut pe piața UE, iar transporturile vor fi interceptate la frontierele UE.

“Astăzi, la nivel mondial, 28 de milioane de oameni sunt prinși în mâinile traficanților de persoane și ale statelor care îi obligă să muncească pentru un salariu mic sau fără bani. Europa nu își poate exporta valorile în timp ce importă produse realizate prin muncă forțată. Faptul că UE are în sfârșit o lege care interzice aceste produse este una dintre cele mai mari realizări ale acestui mandat”, a declarat Maria-Manuel Leitao-Marques, deputat portughez al Alianței Socialiștilor și Democraților din Parlament.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...
Ultima oră
Pe aceeași temă