13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăPMP susține PNL dar respinge fuziunea

PMP susține PNL dar respinge fuziunea

PMP susține PNL dar respinge fuziunea, a declarat președintele PMP, fostul ministru Cristian Diaconescu.

Președintele PMP a precizat că partidul său negociază cu PNL asupra unor proiecte locale şi naţionale. Pe de altă parte însă, Cristian Diaconescu subliniind că este “exclusă” dispariţia PMP. Diaconescu respinge, astfel, ideea unei fuziuni prin absorbție cu PNL.

“Am decis, astăzi, împreună cu colegii mei din Partidul Mişcarea Populară, să cooperăm privind proiecte naţionale sau locale cu PNL. Prin acest demers, Partidul Mişcarea Populară înţelege necesitatea ca aşteptările electoratului de dreapta să se materializeze prin coordonarea, între cele două formaţiuni politice, în domenii în care expertiza fiecăruia dintre cele două partide poate fi complementară. Sub preşedinţia mea, Partidul Mişcarea Populară va continua să rămână una dintre cele mai importante forţe politice, de dreapta, de pe eşichierul politic românesc. Deci dispariţia acestei formaţiuni politice este exclusă”, a anunțat Diaconescu într-un mesaj postat pe Facebook.

PMP susține PNL dar respinge fuziunea

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, declara acum două zile că există „doar negocieri” cu Partidul Mişcarea Populară (PMP). Potrivit PNL, aceste negocieri ar putea duce la o fuziune cu PMP. „Sunt doar negocieri. Nu sunt trase concluziile”, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu.

Partidul Mișcarea Populară (PMP) a fost înființat de Traian Băsescu după ce acestuia i-a expirat mandatul de șef al statului. Înainte de Cristian Diaconescu, președintele al PMP a fost europarlamentarul Eugen Tomac.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Forțele ruse ar putea ataca infrastructura de transport a Ucrainei

Forțele ruse își pot schimba atenția în săptămânile următoare către infrastructura de transport a Ucrainei, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul...
Ultima oră
Pe aceeași temă