24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăKelemen Hunor vrea analiză după discuția din coaliția de guvernare privind scăderea...

Kelemen Hunor vrea analiză după discuția din coaliția de guvernare privind scăderea accizei la carburanți

Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat că a avut loc marţi o discuţie în coaliţia de guvernare despre scăderea accizei la carburanți, dar această temă a rămas în discuţie şi nu va exista un anunţ fără o analiză foarte exactă în acest sens.

„A fost ieri o discuţie în coaliţie, într-adevăr, despre reducerea accizei la carburanţi şi a rămas să nu ieşim până când nu există o analiză foarte exactă, serioasă şi până când nu există o întâlnire între premier şi OMV, Rompetrol şi ceilalţi jucători sau actori de pe piaţă. (…) Toată lumea a fost de acord să căutăm o soluţie, să încercăm să reducem preţul, dar a rămas în discuţie, fiindcă nu poţi să anunţi o măsură până când nu vezi impactul, până când nu vezi cum reacţionează piaţa, până când nu vezi ce efecte va avea acea măsură. Deci a fost această discuţie ieri şi urmează să mai avem o discuţie despre acest subiect, să vedem tot ce înseamnă impact politic, social, financiar”, a afirmat Kelemen Hunor miercuri la B1 TV, conform agerpres.ro.

Kelemen Hunor dorește această guvernare să găsească soluții privind scăderea accizei la carburanți

El a adăugat că, din discuţiile purtate cu mai multe persoane din judeţul în care locuieşte, a remarcat îngrijorarea acestora şi chiar revolta unora faţă de perspectiva creşterii inflaţiei, precum şi a preţurilor la energie şi la carburanţi.

„În acest moment, din cauza conflictului ruso-ucrainean şi ieri aţi văzut pe bursă preţul petrolului cât s-a schimbat (…), oricum va influenţa toată piaţa carburanţilor nu numai la noi. Deci trebuie făcute analizele necesare. Eu nu sunt pentru balet mediatic, nu intru în această competiţie”, a precizat liderul UDMR.

Vicepremierul a exprimat, în context, preocuparea Guvernului şi a coaliţiei de guvernare faţă de ceea ce se întâmplă şi pe această piaţă, subliniind că „asta nu depinde de noi”.

„Aşa este peste tot în Europa. S-au deschis foarte multe fronturi – începem cu energia, ajungem la carburanţi, de unde pleacă inflaţia în transport, în producţie, în industria alimentară, în materialele de construcţie şi aşa mai departe. Şi trebuie să încercăm şi trebuie să găsim soluţii pentru toate aceste aspecte. Şi nu este foarte uşor. Stăm cu specialiştii 4-5-6 ore pe zi, să vedem ce măsură ar fi cea mai potrivită în această situaţie. (…) Este clar că trebuie să găseşti soluţii fiscale, monetare, economice, bugetare ca să mai temperezi inflaţia, asta este clar”, a explicat el.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă