21.1 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

Corpul de control al premierului a găsit nereguli grave la Compania Aeroporturi București

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a realizat doar 4% din investiţiile programate în anul 2018 şi 11% din cele planificate în anul 2019, dezvăluie un raport elaborat de Corpul de control al primului-ministru.

Corpul de control al Guvernului a ajuns la această concluzie în urma unui control asupra activității CNAB, pentru perioada de la 1 ianuarie 2018 până în prezent.

Controlul a verificat respectarea prevederilor legale cu privire la atribuirea, încheierea şi derularea contractelor de achiziţie la nivelul CNAB.

„Cea mai mare parte a obiectivelor/proiectelor conţinute în Programele de investiţii, din această perioadă, nu au fost realizate sau au fost realizate parţial, principalele cauze identificate fiind: programarea unor obiective de investiţii fără a exista o strategie de prioritizare coerentă şi asumată la nivelul companiei; întârzieri în elaborarea şi aprobarea Referatelor de necesitate pentru unele lucrări şi/sau proiecte aferente investiţiilor; aprobarea tardivă a bugetelor de venituri şi cheltuieli aferente exerciţiilor bugetare”, precizează raportul publicat de Guvernul României.

Nota de control a fost transmisă către Curtea de Conturi a României, către Ministerul Transporturilor și către CNAB.

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă