24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăPoliticăRareș Hopincă: Decizia PSD - PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei...

Rareș Hopincă: Decizia PSD – PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei este “raţională” şi “matură”

Decizia PSD – PNL privind candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, este “raţională” şi “matură”, a declarat, marţi, Rareş Hopincă, care va intra în cursa pentru Primăria Sectorului 2 din partea acestei alianţe electorale, potrivit agerpres.ro.

“Gabriela Firea şi Sebastian Burduja intră în această luptă, sunt doi candidaţi extrem de serioşi şi eu sunt absolut convins că, la sfârşitul acestei lupte electorale, Gabriela Firea va fi viitorul primar al Municipiului Bucureşti. (…) O văd ca pe o decizie raţională, dintre toate opţiunile posibile în acest moment, aceasta cred că este decizia matură, care ne va duce cel mai aproape de câştigarea alegerilor”, a afirmat Hopincă.

El a menţionat că va vota cu Gabriela Firea, fiind membru PSD din 2009.

Rareş Hopincă a susţinut că pleacă cu prima şansă în competiţia pentru Primăria Sectorului 2. “Pornim în lupta pentru Primăria Sectorului 2 cu prima şansă şi nu o spunem noi, ci o spun miile de oameni cu care m-am întâlnit deja în toate cartierele din sector. Principalul adversar pentru Primăria Sectorului 2 este neputinţa actualului primar de a face ce a promis (…) în campanie şi ce aşteaptă locuitorii Sectorului 2”, a spus candidatul PSD – PNL.

Prefectul Capitalei sare la gâtul lui Nicușor Dan: „Nu are ce căuta la pupitrul unei instituţii serioase. Distribuie fake news-uri”

„Pe 9 octombrie, în calitate de Prefect, am depus la Tribunalul Bucureşti cererea de chemare de judecată, în contradictoriu cu Primăria Municipiului Bucureşti şi a proprietarul terenului, pentru anularea Dispoziţiilor de retrocedare a suprafeţei de aproximativ 12 ha de teren din Parcul IOR. Este vorba despre solicitarea de constatare a nulităţii absolute a Dispoziţiilor Nr. 4333/18.05.2005 şi Nr. 4334/18.05.2005 emise de către Primarul General al Municipiului Bucureşti de la acea vreme, Adriean Videanu, prin care s-a restituit în natură terenul în cauză doamnei Cocoru Maria”, a transmis, joi seară, Rareş Hopincă, într-un comunicat de presă.

Acesta afirmă că a făcut acest demers pentru că a constatat lipsa de acţiune a lui Nicușor Dan. „Nicuşor Dan a promis că va ataca retrocedarea nelegală în instanţă, dar, în fapt, nu a făcut niciun demers. Prin acţiunea formulată i-am dat ocazia să susţină şi în instanţă ceea ce susţine public, adică revenirea parcului în proprietatea municipalităţii. Timpul ne va demonstra că Primarul General este vehement doar în faţa presei, înainte de campania electorală. Declaraţiile de astăzi ale acestuia sunt însă jenante. Un fake news evident, care nu are ce căuta la pupitrul unei instituţii serioase”, susţine prefectul municipiului Bucureşti.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...

VIDEO. Jose Mourinho consideră că a luat decizia greșită când a refuzat naționala Portugaliei

Jose Mourinho, "The special one", a sosit în România pentru a lua parte la meciul de "final" al Generației de Aur, difuzat în seara...

Hansi Flick pregătește deja primul transfer pentru FC Barcelona. Germanul vrea un jucător de top

După ce Xavi a fost demis de către FC Barcelona, Hansi Flick se pare că îi va lua locul pe banca catalanilor. Antrenorul german...
Ultima oră
Pe aceeași temă