3.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalLunetiști ruși se antrenează lângă granița cu Ucraina

Lunetiști ruși se antrenează lângă granița cu Ucraina

Lunetiști ruși au participat joi la exerciții militare de la granița cu Ucraina, în regiunea Rostov. Rusia a desfășurat antrenamentele, în ciuda negocierilor care au avut loc cu SUA, la Geneva.

Lunetiști ruși desfășoară exerciții militare la granița cu Ucraina

Luntetiștii s-au antrenat joi îmbrăcați în echipament de camuflaj, pentru clasificarea ţintelor, corectarea incendiilor și utilizarea dispozitivelor de observare şi ţintire. Totodată, Rusia a desfălurat exerciții militare cu tancuri la granița Ucrainei și miercuri, în aceeași locație. Acțiunea a sunat ca o notă nefavorabilă în contextul negocierilor cu SUA.

Rusia a pus Occidentul în alertă prin adunarea trupelor militare la granița Ucrainei. Statul rus a cerut Washingtonului să nu îi permită Ucrainei aderarea la NATO sau să extindă alianța militară spre est. Totuși, această prevedere nu este acceptată de SUA.

Rusia nu își retrage militarii

Washingtonul a cerut Moscovei să retragă cei aproximativ 100.000 de soladați de la graniță, în timp ce statele occidentale își pun problema unei posibile invazii din partea Rusiei. Vladimir Putin a negat acuzațiile de atac și susține că are tot dreptul să își mențină militarii pe teritoriul său și să efectueze exerciții militare după cum crede de cuviință.

Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei a declarat că apreciază respingerea cererilor nelegitime ale Rusiei de către SUA, NATO și UE. Potrivit acestuia, statul rus forțează o linie roșie. Oficialul ucrainean a declarat că Rusia subminează suveranitatea și dreptul Ucrainei de a adera la NATO.

„Încercarea Rusiei de a folosi dreptul de veto asupra Ucrainei subminează suveranitatea și dreptul Ucrainei de a aspira la a deveni membru NATO. Summitul NATO de la Madrid stabilit pentru iunie ar trebui să consolideze angajamentul alianței de a-și susține principiile fundamentale, inclusiv politica ușilor deschise.”, a spus Dmytro Kuleba.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

18 echipe, salvarea lui Dinamo, dar și a fotbalului românesc

Discuțiile despre o nouă creștere a numărului de echipe din Liga I le-a dat motiv rivalilor lui Dinamo să invoce o “dedicație”. Să nu trecem...
Ultima oră
Pe aceeași temă