16.4 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăInternaționalȘeful serviciului israelian de informații militare a demisionat, ca efect al atacului...

Șeful serviciului israelian de informații militare a demisionat, ca efect al atacului Hamas din 7 octombrie

Șeful serviciului de informații militare din armata Israelului (IDF), Aharon Haliva, a demisionat, în contextul anchetei asupra atacului Hamas asupra Israelului, din 7 octombrie 2023.

Demisia generalului – maior Aharon Haliva de la conducerea informațiilor militare a fost anunțată de mass-media internațională la data de 22 aprilie 2024. Haliva este primul oficial israelian de rang înalt care demisionează din cauza atacului Hamas, atac ce a generat moartea a aproximativ 1200 de oameni, mai ales civili, precum și luarea ca ostatici, de către Hamas, a circa 250 de persoane.

Generalul Haliva este vizat într-o anchetă internă a armatei israeliene. Conform presei din Israel, generalul Haliva era în concediu în ziua de 7 octombrie 2023. El ar fi avut, la primele ore ale dimineții, semnale că se pregătește ceva în Gaza, însă nu a luat în serios aceste semnale și nici nu s-a consultat cu cei mai înalți responsabili din IDF asupra acestor indicii.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă