24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSocialEducațieEchipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de la Houston, Texas

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul Campionatului Mondial de Robotică de la Houston, Texas.
„Ro2D2 pune Ploieștiul, Capitala Tineretului din România, pe harta mondială a performanțelor în robotică, marcând o componentă Internațională din programul Ploiești #LetsPLAY 2024!, potrivit actualitateaprahoveana.ro.

Suntem onorați să anunțăm performanța extraordinară a echipei de robotică RO2D2 de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, la Campionatul Mondial de la Houston, America! RO2D2 a obținut 426 de puncte, un punctaj impresionant, la această competiție de anvergură mondială, distincțiile câștigate de aceștia la Houston fiind:

  • Vicecampioni Mondiali
  • Căpitani ai Alianței finaliste a Campionatului Mondial;
  • Căpitani ai Alianței câștigătoare a diviziei Ochoa;
  • Control Award Winner în cadrul diviziei Ochoa.

Echipa de robotică s-a bucurat de sprijinul echipei Ploiești Capitala Tineretului din România 2024, Fundația Județeană pentru Tineret Prahova și Asociația Eurospirit, prin susținere financiară pentru experiența echipei la Houston, alocată de Consiliul Local și Primăria Municipiului Ploiești programului Ploiești Capitala Tineretului din România.

Pe tot parcursul competiției, ne-am bucurat să fim alături de echipa de robotică prin promovare online pe rețelele de socializare în timp real și prin scrisori și mesaje de susținere. Suntem bucuroși să vedem că tinerii noștri ploieșteni sunt recunoscuți la nivel mondial și poartă cu mândrie steagul României peste ocean, iar noi suntem alături de ei, pentru a continua să strălucească și să inspire generațiile viitoare de tineri pasionați de tehnologie.

Această realizare a adus Ploieștiul în atenția internațională, evidențiind excelența educațională și tehnologică din comunitatea noastră.

Felicitări, RO2D2, pentru acest succes extraordinar! Suntem extrem de mândri de voi!”, a transmis echipa Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024.

În finalul comunicatului, semnatarii au avut un mesaj și către unii dintre cei care au transmis mesaje, în spațiul public, legat de victoria echipei de ploieșteni: „Dorim să ridicăm și un semn de exclamație (!!!) cu privire la personalitățile politice din comunitatea prahoveană, ca aceștia să nu își mai asume victoria echipei Ro2D2, fără să fi avut vreo contribuție sau să le fi oferit vreun sprijin tinerilor din Ploiești. Distinctiile câștigate de RO2D2 sunt rezultatul muncii tinerilor și mentorilor! Cerem respect pentru toate eforturile acestor tineri și să nu uităm că victoria, în primul rând, este a lor”.

Elevii români participă la Campionatul Mondial de Robotică, în SUA

Elevii români vor participa în anul 2023 la Campionatul Mondial de Robotică, în Statele Unite.

Participanții au fost desemnați la etapa națională a BRD FIRST Tech Challenge 2023. Aceasta este cea mai mare competiție de robotică pentru liceeni din România și din Europa. Elevii calificați urmează să plece la Campionatul Mondial din Houston (SUA). România este campioana en-titre, în urma performanței obținute anul trecut, când echipa Delta Force din Arad a câștigat Campionatul Mondial.

În perioada 3-5 martie 2023, la Sala Polivalentă din București, 80 de echipe de liceeni din toată România și o echipă din Muntenegru s-au întrecut pentru titlul de campioni naționali la robotică.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...

București: Prins de jandarmi cu peste 400 de punguțe de heroină

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat...

Dan Negru: “Schimbările şi noutăţile au distrus piaţa de televiziune de la noi”

Dan Negru, renumitul realizator TV, a dat startul noului sezon al emisiunii "Jocul cuvintelor" pe Kanal D, aducând în atenția publicului o serie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă