20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalBlinken acuză Beijingul de genocid în provincia Xinjiang

Blinken acuză Beijingul de genocid în provincia Xinjiang

Beijingul continuă să comită genocid împotriva uigurilor și a altor minorități din provincia sa Xinjiang, a arătat secretarul de stat american Antony Blinken într-un raport publicat luni, înaintea vizitei sale planificate în China săptămâna aceasta, conform jurnalul.ro.

Raportul anual al Departamentului de Stat american privind drepturile omului, care documentează abuzurile înregistrate în întreaga lume în cursul anului precedent, a atras din nou atenția cu privire la tratamentul unor minorități din provincia chineză Xinjiang.

“În Xinjiang, China continuă să comită genocid, crime împotriva umanității, muncă forțată și alte încălcări ale drepturilor omului împotriva uigurilor predominant musulmani și a membrilor altor grupuri minoritare etnice și religioase”, a arătat secretarul de stat american Antony Blinken în prefața raportului, relatează Reuters.

Secțiunea din raportul de luni privind China detaliază detenția a peste un milion de persoane în lagăre și închisori și utilizarea lagărelor de reeducare din Xinjiang, printre alte abuzuri comise împotriva populației chineze în general.

Pe de altă parte, China a negat abuzurile din Xinjiang și afirmă că a înființat “centre de formare profesională” pentru a reduce terorismul, separatismul și radicalismul religios.

Blinken urmează să facă o vizită în China în această săptămână.

China bănuieşte că atacurile din Xinjiang au fost comise de terorişti antrenaţi în Pakistan

Atacurile din provincia chineză Xinjiang, în urma cărora 19 persoane au murit la sfârşitul săptămânii trecute, au fost comise de “terorişti antrenaţi în străinătate”, a anunţat agenţia oficială China Nouă, citând surse guvernamentale, care au făcut referire la Pakistan, relatează AFP, citat de Mediafax.

Cel puţin 14 persoane au fost ucise sâmbătă şi duminică în oraşul Kashgar din provincia Xinjiang, în urma unor atacuri cu arme albe comise de uiguri, iar forţele de ordine chineze au anunţat duminică eliminarea a cinci agresori, în urma unor incidente violente.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...
Ultima oră
Pe aceeași temă