15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportFotbalUdinese va fi antrenată de un fost campion mondial

Udinese va fi antrenată de un fost campion mondial

Fostul internaţional Fabio Cannavaro este noul antrenor al formației italiene Udinese, echipă care în acest moment se luptă pentru salvarea de la retrogradarea în Serie B.

„Udinese anunţă că l-a eliberat pe Gabriele Cioffi de atribuţiile sale de antrenor al primei echipe. Fabio Cannavaro este noul tehnician al formaţiei. Îi urăm bun venit şi succes campionului mondial din 2006 şi deţinătorului Balonului de Aur 2006. Contractul acestuia este valabil până pe 30 iunie 2024”, a transmis clubul într-un comunicat.

În vârstă de 50 de ani, Cannavaro îl va avea ca secund pe fratele său, Paolo. Ultima experienţă a lui Cannavaro ca antrenor datează de la Benevento, echipă din Serie B, cu care şi-a încheiat angajamentul în februarie 2023.

Fostul jucător al lui Real Madrid a ajuns la Benevento în septembrie 2022, în etapa a şaptea, pentru a încerca să redreseze situaţia echipei care suferise 13 înfrângeri. Dar după alte şapte înfrângeri şi doar trei victorii, el a fost concediat.

Udinese ocupă locul 17 în Serie A, cu 28 de puncte, pe aceeaşi poziţie cu Frosinone, echipă candidată şi ea la retrogradarea în Serie B.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Lionel Messi, de neoprit la 36 de ani! A fost desemnat jucătorul lunii în America

Argentinianul Lionel Messi, care în acest moment evoluează la formația Inter Miami, a fost votat cel mai bun jucător al lunii aprilie în liga...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Europa League: Leverkusen, aproape de finală. Remiză în meciul dintre Marseille și Atalanta

Noua campioană a Germaniei Bayer Leverkusen este cu un pas în finala Europa League, după ce a învins-o în deplasare pe AS Roma cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă