18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăInternaționalServiciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de posibila finanțare de către Rusia a partidelor regionale de extremă dreapta înainte de alegerile europarlamentare, conform orange.ro.

În timp ce Ministerul de Interne al Germaniei a declarat în februarie că lucrează la adaptarea legislației existente în acest sens, problema a devenit și mai presantă în urma unui raport potrivit căruia un deputat al partidului de extremă dreapta Alternativă pentru Germania a primit bani de la un portal de știri pro-Rusia, relatează Reuters.

“Aș spera să am mai multă autoritate pentru a monitoriza evoluțiile financiare”, a declarat șeful Agenției germane de informații interne, Thomas Haldenwang. “Suntem interesați în special de fluxurile financiare de pe scena extremei drepte”, a adăugat el.

Pledoaria lui Haldenwang a venit în aceeași zi în care trei germani au fost arestați sub suspiciunea că au colaborat cu serviciile secrete chineze pentru a le livra tehnologie care ar putea fi folosită în scopuri militare.

Strategia lui Putin pentru recâștigarea influenței în Europa

Preşedintele rus, Vladimir Putin, este inflexibil în ceea ce priveşte decizia sa de a scoate Rusia din sistemul sancţiunilor care i-au fost impuse de SUA şi UE din cauza implicării în conflictul din Ucraina şi a susţinerii separatiştilor pro-ruşi în estul ucrainean. Potrivit New York Times şi presei europene, liderul rus s-a folosit de „şarmul“ său, de trezoreria ţării şi a exploatat relaţii istorice şi ideologice pentru a viza metodic „verigile cele mai slabe“ din Uniunea Europeană într-o campanie menită să faciliteze exercitarea unei influenţe în zonele cele mai tulburi din Europa.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...

Importurile de gaze au crescut cu 34,5%, în primul trimestru din 2024

România a importat, în primele trei luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 323 tone echivalent petrol (tep), cu 34,5% mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă