29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia - Ucraina, ziua 86: Zelenski spune că armata lui Putin a...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 86: Zelenski spune că armata lui Putin a ucis mai mulți civili în Cernigău

UPDATE, ora 16:50: Luptătorul ucrainean care a realizat o serie de fotografii emoționante în timp ce apăra combinatul de la Azovstal din Mariupol pare să fi fost luat prizonier de forțele ruse. Într-un mesaj publicat pe Twiter în această dimineață, Dmitro Kozatski a dat de înțeles că s-a predat.

„Apropo, cât sunt în captivitate, vă voi lăsa fotografii de cea mai bună calitate”, a scris acesta.

Dmitro Kozatski a publicat imagini cu soldați răniți ascunși în interiorul uzinei asediate, care a fost pe primele pagini ale ziarelor din întreaga lume. Vineri dimineață, aceasta a scris două mesaje pe rețeaua socială Twitter.

„Ei bine, asta-i tot. Mulțumesc din adăpostul de la Azovstal. Este locul morții și al vieții mele”, a scris Kozatski.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat noaptea trecută, că În regiunea Cernigău, la nord de Kiev, satul Desna a fost lovit de rachete ruseşti joi,atacul soldându-se cu mai mulţi morţi.

Desna se află la aproximativ 60 de kilometri de graniţa cu Belarus.

„Atacuri ruseşti asupra regiunii Cernigău, în special atacul teribil asupra Desnei, au provocat mulţi morţi”, a spus Zelensky în discursul său nocturn de joi, comform CNN.

„Există „lovituri constante asupra regiunii Odesa, asupra oraşelor din centrul Ucrainei, Donbasul este complet distrus – toate acestea nu au şi nu pot avea nicio explicaţie militară pentru Rusia”, a continuat el.

„Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni cu putinţă”, a afirmat  el.

Forţele armate ale Ucrainei continuă să avanseze în eliberarea regiunii Harkov, conform lui Zelensky.

„În Donbas, ocupanţii încearcă să crească presiunea. E iadul, şi asta nu este o exagerare. Bombardamentul brutal şi absolut fără sens de la Severodoneţk… Au fost 12 morţi şi zeci de răniţi într-o singură zi”, a continuat el.

„Bombardarea şi atacarea altor oraşe, loviturile aeriene şi cu rachete ale armatei ruse – toate acestea nu sunt doar lupte în timpul războiului. Aceasta este o încercare deliberată şi criminală de a ucide cât mai mulţi ucraineni. Distrugeţi cât mai multe case, facilităţi sociale şi întreprinderi. Acesta este ceea ce va califica genocidul asupra poporului ucrainean şi pentru care ocupanţii vor fi cu siguranţă aduşi în faţa justiţiei”, a adăugat el.

Zelenski a amintit şi că primul proces din Ucraina împotriva unui criminal de război rus a început deja.

„Şi se va încheia cu restabilirea deplină a justiţiei în cadrul tribunalului internaţional. Sunt sigur de asta. Îi vom găsi şi îi vom aduce în faţa justiţiei pe toţi cei care dau şi execută ordine penale”, a conchis el.

Citește și:

ZIUA A 85-A DE RĂZBOI

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Armata Română își modernizează baza de elicoptere navale

Armata Română își modernizează baza de elicoptere navale, amplasată în localitatea Tuzla din județul Constanța. Decizia este menționată într-un proiect de Hotărâre de Guvern. Viitorul...
00:01:52

VIDEO: Războiul face viața mai grea pentru persoanele cu deficiențe de vedere din Ucraina

De când Rusia a invadat Ucraina, Viktor Solovyanenko a ieșit cât mai puțin posibil din casă, deoarece se teme să nu calce pe muniție...

Meta înregistrează prima scădere a veniturilor din istorie, deoarece inflația afectează vânzările de publicitate

Meta, compania mama a Facebook, a emis o prognoză sumbră după ce a înregistrat prima scădere trimestrială a veniturilor din istorie, temerile legate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă