33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVlasov reales şef al CCIR în pofida acuzelor neclarificate de deturnare de...

Vlasov reales şef al CCIR în pofida acuzelor neclarificate de deturnare de fonduri

Un număr de 11 Camere de Comerţ Judeţene au părăsit duminică sala unde se desfăşoară Adunarea Generală Extraordinară a Membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).

„Am fost astăzi (duminică – n.r.) 11 camere contestatare, iar numărul lor este în creştere. Există un pluton de preşedinţi derutaţi pe care schimbarea îi sperie puţin, dar în mod sigur se vor convinge”, a declarat Aurelian Gogulescu, preşedinte al Camerei de Comerţ si Industrie Prahova, citat de Agerpres, potrivit incomemagazine.ro.

Potrivit acestuia, ceea ce se întâmplă la Camera de Comerţ şi Industrie a României nu mai poate fi tolerat.

„Un lucru care este îngrijorător este cheltuirea nejustificată şi extraordinar de mare a unor fonduri pe care preşedintele CCIR, Mihail Vlasov, le-a avut la dispoziţie într-o situaţie în care Camera de Comerţ şi Industrie a României pe anul 2011 a avut pierderi de peste 1,1 milioane de euro. Fondul preşedintelui, în aceeaşi perioadă, a fost de peste 2,8 milioane de euro, bani pe care nu i-a justificat, cu toate insistenţele şi legalitatea acestei cereri. Aş vrea să subliniez că nimeni nu vrea să-i ia locul în acest moment, ci am dorit, aşa cum doresc şi colegii mei, să ne spună ce s-a făcut cu aceste sume enorme, cum au fost cheltuite în folosul comunităţii de afaceri româneşti şi în folosul Camerelor de Comerţ Judeţene şi, în al doilea rând, de ce toate atribuţiile care i-au fost conferite CCIR prin preşedintele său nu au fost îndeplinite”, a spus Gogulescu.

Potrivit acestuia, Adunarea Generală Extraordinară de duminică a fost convocată pentru a se discuta despre alegerile organelor de conducere pentru următorii 5 ani.

„Trebuie subliniat că mandatul actualei conduceri a Camerei de Comerţ şi Industrie a României expiră în 26 decembrie 2012, deci noi ne-am întrebat de ce atâta grabă pentru organizarea anticipatelor cu 6 luni înainte. Am părăsit sala în semn de protest faţă de cheltuielile enorme şi faţă de neîndeplinirea atribuţiilor. Am părăsit sala pentru că nu vrem să fim părtaşi la dezastrul care există şi care a existat de 4 ani şi jumătate”, a explicat preşedintele Camerei de Comerţ si Industrie Prahova.

Mihail  Vlasov este socrul liberalului Cristian David, soţul creatorei de modă, Vanda Vlasov. In urmă cu patru ani au circulat informaţii privind iminenţa divorţului celor doi, informaţii care însă nu au fost confirmate. Tot în acel an, presa a relatat că Cristian David a fost unul dintre iniţiatorii unui proiect de lege ce prevedea trecerea Registrului Comerţului din subordinea Ministerului Justiţiei în cea a Camerei de Comerţ a României, condusă şi atunci de socrul său, Mihail Vlasov. 

 

Cele mai citite

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...

Zelenski spune că va începe negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că este dispus să înceapă negocieri de pace cu Rusia imediat ce Rusia se retrage din teritoriile ucrainene. După...

Ministerul Finanțelor lansează pe 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. „Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă