29.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRomânia a avut în august a patra creştere anuală a producţiei industriale...

România a avut în august a patra creştere anuală a producţiei industriale din UE

România a avut în august a patra creştere din Uniunea Europeană (UE) a producţiei industriale faţă de aceeaşi lună a anului trecut, de 7,7%, în timp ce media europeană a fost de 4,3%, potrivit datelor prezentate, vineri, de Eurostat, relatează Mediafax.

Creşteri mai mari decât România au avut Estonia (22%), Irlanda (10,1%) şi Germania (7,8%), în timp ce imediat după România s-a situat Lituania (6,6%). În rândul ţărilor care au furnizat date, producţia industrială a crescut în 17 şi a scăzut în cinci.

Cele mai mari scăderi au fost consemnate în Grecia (12,3%) şi Malta (2,2%).

Faţă de iulie, producţia industrială din România a urcat cu 1,9%, a şaptea creştere ca ritm din UE. Media comunitară s-a situat la 0,9%.

Zece state au înregistrat scăderi şi 12 creşteri, iar cinci nu au furnizat date. Cea mai mare creştere a fost înregistrată în Portugalia (8,2%), urmată de Irlanda (4,4%) şi Italia (4,3%). Cele mai ample scăderi au fost raportate în Danemarca (3%), Suedia (2,7%) şi Bulgaria (2,1%).

La nivelul zonei euro, producţia industrială a avansat cu 5,3% anual şi cu 1,2% raportat la iulie.

Cele mai citite

Donald Trump și-a făcut cont pe TikTok și a strâns peste un milion de urmăritori foarte repede

La câteva ore după ce s-a alăturat TikTok, candidatul republican la președinție Donald Trump a atras peste 1,3 milioane de adepți pe platforma de...

Israelienii îi cer lui Netanyahu să încheie un acord pentru eliberarea ostaticilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv pentru a cere guvernului condus de Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord privind eliberarea...

Interviu – Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, soluții pentru atragerea turiștilor străini: ,,Să nu aibă barieră de viză, să aibă zboruri directe”

Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, a declarat într-un interviu pentru R.L. că România ar putea să atragă mai mulți turiști străini prin faptul că ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă