30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInternaționalRTV, amendat cu 50.000 lei de CNA, pentru difuzarea imaginilor cu Emil...

RTV, amendat cu 50.000 lei de CNA, pentru difuzarea imaginilor cu Emil Boc dezbrăcat

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat joi cu amendă de 50.000 lei postul România TV (RTV), pentru difuzarea imaginilor cu fostul premier Emil Boc, dezbrăcat, într-o sală de fitness, conform Agerpres.

CNA a sancţionat, în 16 februarie, Antena 1 prin întreruperea emisiei cu 10 minute în intervalul orar 19,00-19,10 şi transmiterea unui text cu decizia CNA, pentru emisiunea “Un show păcătos” din 12 februarie, în care imaginile cu Emil Boc dezbrăcat au fost difuzate pentru prima dată. Ulterior, imaginile au fost preluate şi de OTV, care a fost sancţionat, tot în 16 februarie, cu amenda maximă de 200.000 de lei.

Reprezentantul postului, Roxana Niculescu, a explicat că a fost un demers jurnalistic de delimitare a ceea ce s-a întâmplat la Antena 1.

Preşedintele CNA, Răsvan Popescu a apreciat că “imaginile, care au fost slab blurate, lezează dreptul la viaţă privată, dar nu apar comentarii batjocoritoare la adresa fostului premier”.

Narcisa Iorga, membru CNA, a afirmat că “imaginile nu trebuiau rulate, era suficientă o imagine statică pentru dezbateri, blurarea imaginilor a fost palidă, dar nu se compară cu ceea ce s-a întâmplat la celelalte posturi sancţionate”.

“S-a produs tot un derapaj din punct de vedere al imaginilor. Vorbele puteau fi o stratagemă pentru difuzarea imaginilor. A fost o ipocrizie, o formalitate de blurare”, a spus Dan Grigore.

Propunerea vicepreşedintelui CNA, Ioan Onisei, ca radiodifuzorul, fiind la prima abatere, să primească o amendă de 50.000 de lei, a fost votată de şapte dintre membrii CNA.

Cele mai citite

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

Boeing anunță că își încetinește producția modelul 737

Boeing le-a spus furnizorilor că amână cu trei luni producție sa de avioane 737, au declarat două surse din industrie, deoarece continuă să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă