15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalReacții la acordul Brexit : ,,Europa merge acum mai departe.”

Reacții la acordul Brexit : ,,Europa merge acum mai departe.”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen :

,,A meritat să luptăm pentru această afacere.

Acum avem un acord echitabil și echilibrat cu Marea Britanie. Acesta ne va proteja interesele UE, va asigura o concurență loială și va oferi predictibilitate pentru comunitățile noastre de pescari.

Europa merge acum mai departe.”

 

BREXMAS Acord istoric între UE și Marea Britanie în ajunul Crăciunului

 

Michel Barnier, negociatorul șef al UE:

,,Ceasul nu mai ticăie.

După 4,5 ani de efort colectiv și unitate #EU:

Pentru a păstra pacea pe insula Irlanda. Pentru a proteja cetățenii și piața unică. Pentru a construi un nou parteneriat cu Marea Britanie.

Mulțumesc tuturor”

Boris Johnson pe Twitter :

,,Înțelegerea s-a făcut.”

 

Nicola Sturgeon, premierul Scoției:

 

,,Înainte de a începe, merită să ne amintim că Brexit-ul are loc împotriva voinței Scoției. Și nu există nicio înțelegere care să compenseze ceea ce Brexit ne ia. Este timpul să ne prezentăm propriul viitor ca națiune europeană independentă.”

,,Se va concentra mult – pe bună dreptate – asupra costurilor economice ale Brexitului. Dar încheierea participării Regatului Unit la Erasmus – o inițiativă care a extins oportunități și orizonturi pentru atât de mulți tineri – este un vandalism cultural din partea guvernului britanic.”

 

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Ciolacu: Gabriela Firea va câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu sau fără Piedone în cursa electorală

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat convins, miercuri, că preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, va câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, indiferent dacă Cristian Popescu Piedone...
Ultima oră
Pe aceeași temă