30 C
București
luni, 3 iunie 2024
AcasăInternaționalApocalyptica, posibil concert in Romania!

Apocalyptica, posibil concert in Romania!

Trupa finlandeza de metal, Apocalyptica, ar putea reveni in Romania! Surse apropiate unui organizator autohton de concerte au declarat ca formatia inedita, caracterizata printr-un sound simfonic complex, va concerta la noi in luna iunie.

Apocalyptica a mai vizitat Romania de trei ori in trecut, sustinand concerte la festivalul Peninsula din Targu-Mures (2005), la Arenele Romane (2006) si la Stufstock in 2008.

Trupa este formata din violoncelistii Eicca Toppinen, Paavo Lotjonen si Perttu Kivilaasko, carora li s-a alaturat bateristul Mikko Siren. Toti instrumentistii au pregatire academica, fiind absolventi ai prestigiosului Conservator Sibelius, din Helsinki.

Stilul Apocalyptica este definit de abordarea cu precadere instrumentala, centrata pe compozitii sofisticate. Desi formatia a pornit ca o trupa-tribut Metallica, in scurt timp a reusit sa creeze un repertoriu bogat de piese proprii, care au schimbat peisajul sonic al metalului contemporan.

Pentru a castiga mai multi fani si a evita repetitia, Apocalyptica colaboreaza cu cei mai celebri vocalisti ai genului rock pentru a asigura partea vocala a compozitiilor lor. Astfel, ei i-au avut ca invitati pe Corey Taylor (Slipknot), Gavin Rossdale (Bush), Cristina Scabbia (Lacuna Coil), Till Lindemann (Rammstein), Ville Valo (HIM), Lauri Ylonen (The Rasmus), Sandra Nasic (Guano Apes) si multi altii.

Apocalyptica este una din cele mai iubite formatii contemporane de metal si este considerata o trupa crossover de inalta clasa, imbinand influente din muzica clasica, heavy-metal, metal progresiv, simfonic, gotic, dar si din hard-rock, folk, jazz si grunge.

Momentan, trupa se afla intr-un turneu latino-american de promovare a albumului “7th Symphony”, lansat in luna august a anului 2010. Avem motive indreptatite sa credem ca Apocalyptica va ajunge si in Romania, in vara. Ii asteptam cu nerabdare si suntem convinsi ca va fi un concert dramatic si fascinant, ca precedentele.

 

Cele mai citite

Tenorii Ştefan von Korch şi Alin Stoica, alături de pianistul Alexandru Burcă, vor participa la concertul Nessun Dorma

Doi tenori de vârf din tânăra generație, Ştefan von Korch şi Alin Stoica, se reunesc, în premieră pe scena Sălii Dalles, pentru un recital...

Când încep să se dea amenzi pentru nereguli în sistemul RO e-Factura

Ministerul Finanțelor a anunțat recent că, deși perioada de grație a amenzilor pentru neconformare la sistemul de facturare RO e-Factura a expirat la 31...

Zbor direct Bucureşti-Baku şi retur, operat de Azerbaijan Airlines

Primul zbor pe ruta Bucureşti-Baku, Zbor direct Bucureşti-Baku şi retur, operat de Azerbaijan Airlines, a avut loc astăzi, pe 3 iunie 2024. Vor fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă