39 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentFlorin Piersic a fost externat din spital și are o "evoluție favorabilă"

Florin Piersic a fost externat din spital și are o „evoluție favorabilă”

Actorul Florin Piersic a fost externat din spital, în dimineața de 3 iunie 2024, considerându-se că are o „evoluție favorabilă”.

Anunțul pe acest subiect a fost transmis de conducerea Spitalului Clinic de Ortopedie „Foișor” din București, sub semnătura managerului interimar, medicul Șerban Dragosloveanu.

„În dimineața zilei de 03.06.2024, domnul Florin Piersic a fost externat de la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular „Foișor”. Evoluția pacientului este favorabilă, acesta este conștient, cooperant, se mobilizează singur pe distanțe scurte, iar probele de laborator sunt în limite normale. În perioada următoare, domnul Florin Piersic urmează să se interneze într-o clinică de recuperare”, precizează comunicatul transmis de conducerea Spitalului „Foișor”.

Actorul Florin Piersic are 88 de ani. Medicii i-au pus diagnosticul de septicemie (infecție generalizată). După un tratament în spital și după ce i-a fost extrasă proteza pe care o avea montată la genunchi, pacientul a reușit pentru prima oară, în ziua de 11 mai, să se ridice pe marginea patului.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă