40.8 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăPoliticăCiolacu: "Se face o analiză foarte clară cu producătorii din România pentru...

Ciolacu: „Se face o analiză foarte clară cu producătorii din România pentru produsele de bază”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că Guvernul face o analiză cu privire la preţurile produselor de bază ale producătorilor din România.

„În momentul acesta se face o analiză foarte clară cu producătorii, e vorba de producătorii din România. Noi vorbim de producătorii din România, sub nicio formă nu intervenim iarăşi pe tot lanţul. Rămânem numai la produsele de bază”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD, întrebat dacă se are în vedere limitarea adaosului comercial pentru produse româneşti.

El a menţionat că această analiză se referă la produsul final, indiferent dacă este folosită materie primă din ţară sau din import.

„Noi vorbim de produsul final. În Franţa, de exemplu, s-a făcut o plafonare a adaosului în supermarketuri pentru produsele autohtone. Nu se mai intră din nou pe lanţ, fiindcă atunci cu adevărat au dreptate, s-ar crea probleme mari în calcule, în economie. Rămânem cu produsele de bază, lucru care a funcţionat şi vom vedea această abordare. Se face o analiză dacă sunt excese cu adaosuri foarte mari la produsele româneşti, astfel încât produsele din import să aibă un preţ mai mic decât produsele din România”, a afirmat Ciolacu.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă