Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Statele Unite ale Americii au cerut duminică Marii Britanii să renunţe la sprijinul faţă de acordul nuclear din 2015 cu Iran.

Amabasadorul SUA la Londra cere Marii Britanii să renunţe la sprijinul acordului nuclear cu Iranul

Statele Unite ale Americii au cerut duminică Marii Britanii să renunţe la sprijinul faţă de acordul nuclear din 2015 cu Iran şi să îşi unească forţele cu Washingtonul pentru a contracara ameninţarea globală pe care acesta consideră că o reprezintă Teheranul, transmite Reuters.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 12.08.2018 - 13:35

În pofida opoziţiei aliaţilor europeni, preşedintele american Donald Trump a retras în luna mai Statele Unite din acordul nuclear încheiat între marile puteri şi Teheran, informează Agerpres.

De atunci, Marea Britanie, Franţa şi Germania încearcă să menţină acordul în viaţă, în timp ce SUA au pregătit noi sancţiuni, insistând că este nevoie de o înţelegere mai vastă şi mai echilibrată.

'Până acum, America măreşte presiunea şi vrem Marea Britanie de partea noastră', a scris ambasadorul SUA la Londra, Woody Johnson, în publicaţia Sunday Telegraph.

'Este timpul să depăşim acordul defectuos din 2015. Cerem Marii Britanii să îşi folosească forţa şi influenţa diplomatice considerabile şi să ni se alăture în efortul global concertat pe care îl conducem pentru un acord cu adevărat cuprinzător', a adăugat ambasadorul american.

El a criticat Teheranul pentru finanţarea de 'războaie prin interpuşi şi activităţi maligne' în loc de a investi în economie.

Solicitat de comenteze articolul ambasadorului SUA, Ministerul de Externe britanic a indicat spre declaraţiile secretarului de stat pentru Orientul Mijlociu, Alistair Burt, care a exclus săptămâna trecută ca Londra să meargă alături de Washington.

Burt a subliniat că acordul este o componentă importantă a securităţii regionale şi că, împreună cu Uniunea Europeană, guvernul de la Londra încearcă să protejeze companiile britanice de sancţiunile americane impuse pentru contractele cu Iranul.

Marea Britanie rămâne deschisă pentru discuţii cu Statele Unite în privinţa modului de abordare a îngrijorărilor legate de Iran, a indicat responsabilul.

Comentarii

loading...