19.1 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăGDPRCum pot bărbații să își protejeze fertilitatea

Cum pot bărbații să își protejeze fertilitatea

Sunt multe lucruri de care bărbații trebuie să țină cont atunci când vine vorba de fertilitatea lor. Revista Canadian Living sare în ajutorul bărbaților și propune șase metode de protecție a fertilității.

Alege lubrifiantul potrivit

Majoritatea lubrifianților distrug calitatea spermei. Alege un proudus realizat special, care nu va modifica sperma pe durata actului sexual.

Cumpără lenjerie potrivită

Studiile arată că temperatura ridicată poate afecta fertilitatea bărbaților. Astfel, nu se recomandă lenjeria intimă strâmtă sau pantalonii din spandex. Poartă lenjerie lejeră, boxeri sau pantaloni scurți și evită saunele.

Evită fumatul

S-a dovedit științific faptul că bărbații care fumează au o calitate a spermei mai redusă decât a bărbaților nefumători.

Folosește protecție în timpul sportului

Poartă protecție atunci când practici un sport. Loviturile puternice în zona testiculelor poate duce la infertilitate.

Spune NU steroizilor

Bărbații care fac foarte mult fitness trebuie să evite consumul de steroizi sau de suplimente care conțin testosteron, deoarece această substanță afectează sperma.

Practică sexul protejat

Unii bărbați nu realizează că sexul neprotejat poate să aducă boli cu transmitere sexuală precum clamydia sau gonoree. Aceste boli, netratate la timp pot duce la infertilitate.

Cele mai citite

Când începe termenul de preaviz?

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) din România a emis o decizie care stabilește când începe termenul de preaviz, anunță o știre publicată...

Adolescentul de 16 ani care conducea autoturismul răsturnat pe un drum forestier în județul Bistrița-Năsăud a murit

Autoturismul care s-a răsturnat marți seara pe un drum forestier din județul Bistrița Năsăud era condus de un tânăr de 16 ani, care a...

Se oprește apa caldă în patru sectoare ale Capitalei

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire și de reparații pe conductele rețelei termice primare, în zone din...
Ultima oră
Pe aceeași temă