Comisia Europeană ajută România cu 3,3 miliarde de euro pentru atenuarea efectelor pandemiei

Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutorare a României în valoare de 16 miliarde de lei (circa 3,3 miliarde de euro), pentru atenuarea efectelor pandemiei.

Mihai Diac 0 comentarii

02.06.2020 - 18:56

Reprezentanții UE au indicat faptul că ajutorul de circa 3,3 miliarde de euro are o destinație exactă: susținerea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM).

„Datorită acestei scheme de ajutoare în valoare de 3,3 miliarde EUR, România va putea ajuta IMM-urile să își acopere nevoile în materie de investiții și de capital de lucru în aceste vremuri care ne pun la încercare, prin acordarea de granturi directe și de garanții publice pentru împrumuturi. Vom continua să colaborăm îndeaproape cu statele membre în încercarea de a găsi soluții fezabile de atenuare a impactului economic al pandemiei de COVID-19, în conformitate cu normele UE”, a precizat vicepreședinta executivă a Comisiei, Margrethe Vestager.

În cadrul acestei scheme, se va acorda sprijin sub formă de granturi directe și sub formă de garanții de stat ce vizează creditele de investiții și finanțarea capitalului de lucru, a precizat Reprezentanța la București a Comisiei Europene.

Sprijinul acordat în temeiul acestei scheme va fi accesibil IMM-urilor care se confruntă cu dificultăți ca urmare a impactului economic al pandemiei de COVID-19.

Comentarii