22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăEconomieFoto interviuVIDEO. Premiile GRAMMY 2015: Sam Smith, mare câştigător al serii

VIDEO. Premiile GRAMMY 2015: Sam Smith, mare câştigător al serii

Sam Smith, revelația anului 2014, a triumfat la cea de-a 57-a gală a premiilor Grammy, câștigând patru premii, în timp ce Beck a produs surpriza serii, primind premiul pentru albumul anului, transmite AFP, conform Agerpres. 

 

Solistul britanic Sam Smith, căruia i s-au mai atribuit premiile Grammy pentru cel mai bun album pop și cel mai bun artist nou, a spus că este cea mai frumoasă seară din viața sa.

"Îi mulțumesc omului care a inspirat acest album și de care m-am îndrăgostit anul trecut", a spus cântărețul de 22 de ani.

El a spus că, înainte să lanseze albumul "In the lonely hour" (care cuprinde piesa "Stay with me"), făcea "tot ce putea face pentru ca muzica lui să fie ascultată".

"Am încercat să slăbesc și…scriam muzică foarte proastă. Numai când am început să fiu eu însumi muzica a apărut natural și oamenii au început să o asculte. Așa încât vă mulțumesc că mă acceptați așa cum sunt", a adăugat el.

Citeşte şi: Gala Premiilor GRAMMY s-a încheiat. Cine sunt marii câştigători

Beck, multiplu instrumentist, compozitor și cântăreț, a fost laureatul categoriei albumul anului, cu "Morning Phase", desemnat și cel mai bun album rock.

"Acest album a fost înregistrat în cea mai mare parte acasă, așa că vreau să le mulțumesc copiilor mei", a spus artistul, primind premiul de la Prince. 

Muzicianul de 44 de ani, care nu mai lansat niciun album în ultimii șase ani, a apărut pe scena rock-ului alternativ în 1994, cu hitul "Loser".

Unul dintre momentele forte ale spectacolului televizat, printre cele mai vizionate din lume, a fost oferit de Madonna, care a interpretat pe scena Staples Center noua ei piesă "Living for love", cu accente disco și gospel. 

Pharrell Williams a câștigat la rândul său trei premii: pentru cea mai bună interpretare pop solo, cel mai bun album de muzică contemporană — "Girl" — și cel mai bun videoclip — "Happy"—, realizat de doi francezi. Interpretând pe scenă hitul său din 2014, el a adus un omagiu mișcării împotriva violențelor cărora le cad victime americani de culoare "Black lives matter" (Viața negrilor contează).

Rapperul Common și cântărețul soul John Legend și-au manifestat și ei solidaritatea cu această mișcare, interpetând "Glory", piesă care amintește de drama de la Ferguson, când un tânăr de culoare, Michael Brown, a fost ucis de un polițist alb. Cântecul, amestec de gospel și rap, face parte din banda sonoră a filmului "Selma", care prezintă etapele în lupta americanilor de culoare pentru drepturi civice.

Beyonce a interpretat una din ultimele melodii ale serii, cu accente gospel. Regina muzicii R&B a câștigat trei premii, printre care cel pentru cel mai bun cântec R&B, "Drunk in love", cântat în duet cu soțul ei, Jay Z. Ea și-a îmbogățit astfel palmaresul muzical, care numără 20 de premii Grammy de la începutul carierei, în timp ce Eminem a primit a șasea recompensă pentru cel mai bun album rap.

Un alt moment spectaculos al ceremoniei a fost cel în care fostul membru al grupului Beatles Paul McCartney i-a acompaniat pe Rihanna și Kanye West în "FourFiveSeconds".

Printre perdanții galei din acest an s-au numărat cântăreața rap australiană Iggy Azalea, una din revelațiile anului trecut, ca și compatrioata sa, Sia, nominalizată la patru categorii.

În cadrul ceremoniei a fost proiectat un videoclip în care președintele Barack Obama a lansat un apel la lupta împotriva violențelor suferite de femei. 

Cele mai citite

Noul președinte slovac Peter Pellegrini promite că va reuni țara

Peter Pellegrini a depus jurământul sâmbătă în calitate de preşedinte al Slovaciei, promiţând că va reuni ţara, care este puternic divizată din punct de...

Florin Răducioiu, amintiri despre Cupa Mondială din 1994

Florin Răducioiu a discutat despre echipa națională a României și despre perioada Campionatului Mondial din 1994. Fostul atacant al echipei AC Milan a participat...

AUR și-a ales candidatul pentru funcția de președinte al României

Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, ca preşedintele partidului, George Simion, să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă