Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Veste bună pentru chiriași: prețuri mai mici pentru locuințele ANL

Prețurile locuințelor ANI către chiriași vor scădea, după ce aleșii au adoptat un proiect de lege în acest sens.

Share

Andra Dumitru 0 comentarii

Actualizat: 16.03.2016 - 13:52

Prețurile locuințelor ANL către chiriași vor scădea, după ce aleșii au adoptat un proiect de lege în acest sens, informează Agerpres.

Proiectul are ca obiect de reglementare modificarea Legii nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, referitor la modalitatea de calcul a valorii chiriei lunare, precum şi a valorii de vânzare a locuinţei. Astfel, chiria se stabileşte anual de către autorităţile administraţiei publice locale şi va acoperi cheltuielile de administrare, întreţinere şi reparaţii, recuperarea investiţiei, în funcţie de durata normată stabilită potrivit prevederilor legale, precum şi o cota de maximum 1%. Cota de maximum 1% se aplică la valoarea de înlocuire a locuinţei, stabilită conform normelor metodologice. 

De asemenea, se prevede diminuarea coeficientului de ponderare aplicat valorii de vânzare de la 1,40 cât este în prezent, la 1,00 pentru municipiul Bucureşti. 

Proiectul pentru modificarea Legii 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe a fost iniţiat de senatorul Ioan Ghişe. 

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat pe 16 februarie, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz. 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...