11.5 C
București
marți, 19 noiembrie 2024
AcasăCoronavirusOmicron anulează festivitățile de Sărbători din mai multe țări

Omicron anulează festivitățile de Sărbători din mai multe țări

Varianta Omicron anulează mai multe festivități de Sărbători din mai multe țări ale lumii. Îngrijorările privind rapiditatea cu care se răspândește virusul au determinat marile capitale să ia măsuri drastice.

OMS a recomandat anularea călătoriilor de Sărbători, în timp ce mai multe guverne iau măsuri dure pentru a limita răspândirea în masă a mutației Covid. Marea Britanie a anulat festivitățile de Crăciun de teama tulpinii sud-africane, care a acaparat majoritatea cazurilor Covid.

Mai multe țări anulează evenimentele de teama Omicron

Premierul britanic, Boris Johnson, a avertizat că „nu va ezita să ia măsuri mai restrictive”, motiv pentru care Londra nu va găzdui în acest an evenimentele planificate și mult așteptate de oameni. Primarul Sadiq Khan a anunțat că „nu vom mai organiza sărbătoarea cu 6.500 de persoane prevăzută în Trafalgar Square în seara Anului Nou”, spre dezamăgirea londonezilor.

De asemenea, Parisul a anulat sâmbătă focurile de artificii și concertele prevăzute pe Champs-Elysées, iar Germania a anulat piețele de Crăciun pentru a evita aglomerația. Totodată, Marocul a interzis petrecerile în locurile de primire şi a instituit interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii între orele 00.00 şi 06.00.

Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția asupra răspândirii variantei Omicron. Doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, a transmis că în această perioadă trebuie să „luăm decizii dificile”, chiar dacă asta înseamnă anularea vacanțelor și a evenimentelor de Sărbători. „Mai bine un eveniment anulat, decât o viață anulată”, a precizat oficialul.

Avertismentul său a venit pe fondul îngrijorărilor specialiștilor cu privire la rapiditatea cu care se răspândește noua tulpină sud-africană.

Omicron a devenit variantă dominantă în SUA

Experții în sănătate americani au anunțat că Omicron a devenit variantă dominantă în SUA. Potrivit ultimelor date, aproximativ trei sferturi din cazurile de infectare în rândul populației sunt cu varianta Omicron.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a adăugat că acum există dovezi că varianta „se răspândește semnificativ mai repede decât Delta”. Noua tulpină extrem de contagioasă a câștigat rapid teren în fața variantei Delta. Dacă în urmă cu o săptămâna mutația reprezenta doar 12,6% din cazuri, acum procentul a ajuns la 73,2% din noile infecții în SUA.

În prezent, Omicron reprezintă până la 96,3% din cazurile noi în trei state din nord-vestul Statelor Unite (Oregon, Washington şi Idaho). Doctorul Anthony Fauci a avertizat că evenimentele de Crăciun și vacanțele în această perioadă nu ar face decât să accelereze răspândirea virusului chiar și în rândul persoanelor vaccinate.

Tedros a declarat că își dorește ca 2022 să fie anul în care pandemia se încheie. Totuși, ca acest lucru să fie posibil, oficialul OMS a subliniat faptul că este necesar ca cel puțin 70% din populația fiecărei țări să fie vaccinată anti-Covid-19 cu schema completă.

Acesta speră ca acest prag să fie atins până la mijlocul anului viitor și îndeamnă cetățenii să se vaccineze. Specialiștii în sănătate atrag atenția că pentru a ne proteja în fața Omicron este recomandată schema de vaccinare cu trei doze.

Soumya Swaminathan, din cadrul OMS, a declarat luni că nu ar fi „înțelept” să se considere că Omicron este o variantă mai blândă. Aceasta a precizat că odată ce numărul de infectări crește, sistemele medicale din toată lumea vor fi sub o presiune uriașă.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

România așteaptă decizia UEFA în cazul meciului cu Kosovo! Burleanu estimează un verdict favorabil

România a încheiat en-fanfare campania din Liga Națiunilor, cu o victorie categorică în fața Ciprului, scor 4-1, dar cazul meciului abandonat cu Kosovo rămâne...

România așteaptă decizia UEFA în cazul meciului cu Kosovo! Burleanu estimează un verdict favorabil

România a încheiat en-fanfare campania din Liga Națiunilor, cu o victorie categorică în fața Ciprului, scor 4-1, dar cazul meciului abandonat cu Kosovo rămâne...

În premieră, Ucraina lovește Rusia cu rachete cu rază lungă de acțiune

Kievul a declarat că a lovit un arsenal rusesc în apropierea orașului Karachev din regiunea Bryansk, la peste 110 km (70 mile) de Ucraina Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă