19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăAldineFederica Mogherini: UE şi Turcia trebuie să intensifice eforturile împotriva teroriştilor

Federica Mogherini: UE şi Turcia trebuie să intensifice eforturile împotriva teroriştilor

Uniunea Europeană (UE) şi-a arătat solidaritatea cu Turcia, după atentatul sinucigaş de marţi, din Istambul, astfel că va susţine statul turc în lupta împotriva “tuturor formelor de terorism”, potrivit AP, citat de Mediafax.

Astfel, înaltul reprezentant UE pentru Politică Externă Federica Mogherini a declarat că ambele părţi “trebuie să-şi intensifice eforturile în lupta împotriva violenţei extremiste”. Mai mult, Mogherini a subliniat că acest obiectiv a fost stabilit drept o prioritate la summitul UE-Turcia, în noiembrie, la Bruxelles.

Citește și:  FOTO + VIDEO: Erdogan: Explozia din Istanbul, cauzată de persoane de origine siriană

10 persoane au murit şi 15 au fost rănite într-un atentat terorist care a avut loc, luni, în cartierul turistic Sultanahmet din Istanbul. Printre răniţi sunt şi cetăţeni străini, şase din Germania, o persoană din Norvegia şi o persoană din Peru. O parte dintre victimele rănite în explozie sunt în stare critică, astfel că există posibilitatea ca numărul morţilor să crească, informează CNN Türk.

Explozia a avut loc în  zona obeliscului Theodosius, din Piaţa Sultanahmet, în cartierul Fatih, în apropiere de Moscheea Albastră şi Biserica Sofia, informează Reuters.

Citeşte şi: Precizări MAE, privind explozia de la Istanbul

Turcia a fost vizată de două atacuri cu bombă majore anul trecut. Astfel, peste 30 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş revendicat de gruparea Stat Islamic în oraşul Suruc, din apropierea frontierei cu Siria, în iulie. Totodată, în octombrie, un dublu atentat cu bombă comis lângă gara centrală din Ankara, cu ocazia unui miting pentru pace, s-a soldat cu peste 100 de morţi, acesta fiind cel mai sângeros atac din Turcia. Parchetul turc a precizat că atacul a fost comis de o celulă locală a reţelei Stat Islamic.

Cele mai citite

JYSK a lansat colecția de mobilier și accesorii de grădină pentru vara 2024

Retailerul scandinav de mobilier și decorațiuni pentru casă JYSK a prezentat noua colecție de mobilier...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...

Preşedintele Iohannis a promulgat legea prin care gravidele şi părintele singur nu pot fi obligaţi să presteze muncă de noapte

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea art. 128 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii. Actul normativ prevede că...
Ultima oră
Pe aceeași temă