33.8 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare la buget pentru a finanţa conflictul din Ucraina, relatează AFP, preluat de agerpres.ro.

Cheltuielile publice au depăşit veniturile cu zeci de miliarde de dolari de când trupele ruse au intrat în Ucraina în februarie 2022, aruncând ţara într-un deficit bugetar mare.

Ministerul Finanţelor a propus majorarea impozitului pe profit de la 20% la 25% şi adoptarea unor noi praguri de impozitare pentru cele mai mari venituri.

“Aceste modificări vizează stabilirea unui sistem fiscal echitabil şi echilibrat”, a precizat într-un comunicat ministrul de finanţe Anton Siluanov.

Vor fi făcute excepţii pentru soldaţii care luptă în Ucraina, a explicat ministerul, adăugând că aceste reforme ar putea fi aprobate de parlament în acest an şi ar putea intra în vigoare în 2025.

Rusia a înregistrat un deficit bugetar combinat de 73 de miliarde de dolari în 2022 şi 2023. Ea prognozează un deficit de 18 miliarde de dolari pentru acest an, ceea ce înseamnă 0,9% din PIB-ul său.

Rusia se gândește să taxeze companiile care folosesc software străin

Rusia ar putea percepe taxe de la companiile naționale pentru utilizarea de software străin, a declarat marți ministrul Dezvoltării Digitale, Maksut Shadaev, citat de agenția de știri TASS, în timp ce Moscova încearcă să reducă dependența de tehnologia străină și să-și consolideze propria tehnologie, scrie Reuters.

Președintele Vladimir Putin a făcut din obținerea independenței tehnologice un obiectiv-cheie, în condițiile în care sancțiunile occidentale din cauza războiului din Ucraina încearcă să împiedice capacitatea Moscovei de a achiziționa tehnologie și echipamente din străinătate care ar putea să o ajute pe câmpul de luptă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Buletinele de vot din hârtie care nu zgârie rău ar putea fi reutilizate

Ilustrație: Marian Avramescu Țară prietenoasă cu mediul înconjurător și dedicată reciclării, chiar și în situația în care nu are un Sistem de Granție Returnare...

Buletinele de vot din hârtie care nu zgârie rău ar putea fi reutilizate

Ilustrație: Marian Avramescu Țară prietenoasă cu mediul înconjurător și dedicată reciclării, chiar și în situația în care nu are un Sistem de Granție Returnare...

Hunedoara: Accident rutier grav cu cinci răniți. Două elicoptere SMURD au intervenit

Un accident rutier între două autoturisme s-a produs, sâmbătă, în zona localităţii Şoimuş, fiind implicate opt persoane, potrivit Antena 3. Din primele cercetări, polițiștii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă