Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Scandal pentru pamant

Conform legislatiei in vigoare, pentru localitatile nou-infiintate trebuie sa se stabileasca granitele administrative. Pentru a pune in practica ordinul emis de prefectul judetului, primarul localitatii Gradina, Ion Melcea, insotit de ...

Share

Constanta Cantaragiu 0 comentarii

09.06.2005 - 00:00
Conform legislatiei in vigoare, pentru localitatile nou-infiintate trebuie sa se stabileasca granitele administrative. Pentru a pune in practica ordinul emis de prefectul judetului, primarul localitatii Gradina, Ion Melcea, insotit de reprezentantul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) si un locuitor al comunei (nominalizat in documentul emis de prefectura) s-au prezentat la Primaria Targusor si au solicitat conducerii administratiei locale sa participe la actiunea de granituire. Primarul localitatii Gradina a declarat ca a intampinat opozitie din partea omologului de la Targusor cu privire la stabilirea granitelor celor doua localitati. Ion Melcea reclama faptul ca primarul de la Targusor nu vrea sa colaboreze, mai mult chiar, i-a prezentat facturi pentru cheltuielile efectuate de la infiintarea comunei si pana in prezent. Melcea a mai spus ca nici transportul scolar nu mai functioneaza, iar iluminatul public a fost intrerupt. Primarul localitatii isi invinuieste vecinul ca ar dori sa aiba in patrimoniu anumite zone care ar reveni localitatii pe care o conduce.

Vicii de procedura

Primarul localitatii Targusor, Iulian Barsan, a declarat ca granituirea trebuie facuta. "Nu este vorba despre nici un fel de interes. Daca cineva este interesat de granitele comunei Gradina, poate afla de la OCPI. Eu spun numai ca acum se vor respecta granitele din 1968, asa cum au fost ele stabilite", a declarat Barsan. Primarul de Targusor a mai spus ca exista reglementari legale care nu au fost respectate. Actiunea ar fi trebuit anuntata cu 15 zile inainte, ar fi trebuit constituite comisii formate din primari, secretari si locuitori ai comunelor (insa fara ca acestia sa fie nominalizati) care cunosc hotarul. Pentru ca nu au fost indeplinite aceste conditii, Barsan a refuzat ca granituirea sa se faca dupa bunul plac al administratiei Gradina. Comisiile formate la nivelul celor doua localitati se vor intalni pe 15 iunie pentru a pune in practica delimitarea teritoriala, de aceasta data cum scrie la carte.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...