21.7 C
București
joi, 13 iunie 2024
AcasăSpecialRezultatele finale la bacalaureat vor fi afişate joi

Rezultatele finale la bacalaureat vor fi afişate joi

Absolvenţii de liceu care au depus contestaţii la examenul de bacalaureat îşi pot afla media finală joi în urma soluţionării contestaţiilor, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

 

Experienţa anilor trecuţi arată că procentul de promovabilitatea în Bucureşti în urma soluţionării contestaţiilor a crescut cu 0,5 până la 1%.

Un număr de 8.250 de contestaţii au fost depuse în Capitală în urma examenului de Bacalaureat, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

Potrivit acestuia, cele mai multe contestaţii au fost înregistrate la matematică, dar ”nu sunt îndreptăţite”, întrucât notele obţinute erau foarte mici, de 2 şi 3.

”În bună parte contestaţiile nu sunt justificate pentru că s-au luat note mici, de 2 şi 3”, a spus Banu.
Numărul contestaţiilor depuse anul acesta la bacalaureat este mai mare cu 3.000 faţă de cele obţinute anul trecut.

Promovabilitatea la prima sesiune a examenului de bacalaureat în Capitală a fost de doar 58,92%, cu 17 procente mai mică decât în anii anteriori.

Cele mai citite

Un adolescent a fost reținut la Ploiești în urma altercației cu alți doi minori

Trei adolescenţi au fost implicaţi, miercuri după-amiază, într-o bătaie pe bulevardul Independenţei din municipiul Ploieşti, unul dintre ei fiind reţinut de poliţişti, potrivit agerpres.ro. "Poliţiştii...

Serviciul militar obligatoriu va fi reintrodus în Germania

Se reintroduce serviciul militar obligatoriu în Germania. Ministrul Apărării din Germania, Boris Pistorius, este aşteptat să-şi prezinte propunerea privind serviciul militar obligatoriu, potrivit capital.ro. Se...

Hunter își nenorocește electoral tatăl

Hunter Biden, fiul poznaș al președintelui american care abia se mai ține pe picioare, în sondaje fiind deja prăbușit, a fost găsit vinovat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă