32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiZeci de mii de oameni s-au adunat vineri la Stonehenge pentru a...

Zeci de mii de oameni s-au adunat vineri la Stonehenge pentru a sărbători solstițiul de vară

Zeci de mii de oameni s-au adunat la Stonehenge, renumitul sit preistoric inclus în patrimoniul mondial UNESCO din sud-vestul Angliei, pentru a sărbători solstițiul de vară al emisferei nordice în zorii zilei de 21 iunie 2024. Monumentul neolitic, care se crede că a fost ridicat în jurul anului 2.500 î.Hr., se aliniază cu răsăritul soarelui în dimineața solstițiului de vară, atrăgând sărbătoriți de la vremurile preistorice.

Monumentul neolitic, vechi de aproximativ 4.500 de ani, atrage curioși din toată lumea pentru alinierea sa cu răsăritul soarelui în ziua solstițiului de vară.

În această zi specială, cerul de vară se colorează în nuanțe de roz și portocaliu, reflectând lumina soarelui care se ridică lent deasupra orizontului. În timp ce soarele se înalță, monumentul antic pare să se trezească la viață, căpătând o strălucire mistică sub razele soarelui.

Oamenii, veniți din toate colțurile lumii, așteaptă cu nerăbdare acest moment. Unii meditează, alții dansează, în timp ce mulți stau pur și simplu și privesc în liniște răsăritul soarelui. Se pot auzi cântece rituale și tamburine, iar aerul este încărcat de o energie palpabilă. Acesta este un moment de unitate și de legătură profundă cu natura și cu istoria umanității.

Pelerinii care sosesc la Stonehenge pentru solstițiul de vară sunt de obicei îmbrăcați în haine colorate, mulți purtând coroane de flori și amulete simbolice. Unii se îmbracă în costume tradiționale sau se vopsesc cu simboluri și desene inspirate de culturile antice.

Solstițiul de vară la Stonehenge este un eveniment cu adevărat magic, care îi aduce împreună pe oameni de toate vârstele, de la copii mici până la bătrâni, toți veniți să sărbătoreasc

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă