37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiAtac cu dronă avariază o navă comercială în Marea Roșie: Agenția britanică

Atac cu dronă avariază o navă comercială în Marea Roșie: Agenția britanică

Un atac cu dronă a avariat o navă comercială în Marea Roșie, în apropierea Yemenului, duminică dimineață, deși nu au fost raportate răniți, potrivit unei agenții britanice de securitate maritimă.

Navele din jurul Mării Roșii, care este vitală pentru comerțul mondial, au fost atacate în mod repetat de luni de zile de rebelii Huthi susținuți de Iran în Yemen. Rebelii spun că acționează în sprijinul palestinienilor în timpul războiului dintre Israel și Hamas din Fâșia Gaza.

Atacul a avut loc la aproximativ 65 de mile nautice (120 de kilometri) vest de orașul portuar Hodeida din Yemen, a declarat United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO), care este gestionată de Marina Regală a Marii Britanii.

„Comandantul unei nave comerciale raportează că a fost lovit de un sistem aerian fără pilot (UAS), rezultând în avarierea navei. Toți membrii echipajului sunt în siguranță și nava se îndreaptă spre următorul port de destinație,” a spus un buletin al agenției.

„Autoritățile investighează,” a adăugat acesta.

Mai târziu duminică, UKMTO a declarat că a primit un apel de urgență de la o a doua navă, aceasta aflată în largul coastei sud-estice a Yemenului, care „a suferit o inundație care nu poate fi controlată”, fără a specifica ce a cauzat incidentul.

„Acest lucru a forțat comandantul și echipajul să abandoneze nava. Aceștia au fost recuperați de o navă de asistență,” a spus UKMTO într-un raport al incidentului, adăugând că nava inundată „rămâne în derivă.”

Sâmbătă, Comandamentul Central al Statelor Unite, care a efectuat atacuri de represalii împotriva țintelor Huthi din cauza atacurilor acestora asupra transportului maritim, a declarat că a distrus trei drone nautice aparținând grupului în ultimele 24 de ore.

„S-a stabilit că aceste sisteme prezentau o amenințare iminentă pentru forțele americane, coaliția și navele comerciale din regiune,” a declarat Comandamentul Central.

De asemenea, a spus că rebelii au lansat trei rachete anti-navă în Golful Aden, dar nu au fost raportate răniți sau daune semnificative.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă