32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăInternaționalScholz își exprimă îngrijorarea cu privire la o posibilă victorie a extremei...

Scholz își exprimă îngrijorarea cu privire la o posibilă victorie a extremei drepte în alegerile din Franța

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat duminică că este „îngrijorat” de perspectiva unei victorii a extremei drepte în viitoarele alegeri parlamentare din Franța.

Partidul președintelui Emmanuel Macron este în scădere semnificativă cu mai puțin de două săptămâni înainte de primul tur al alegerilor anticipate, pe care le-a convocat în răspuns la înfrângerea severă suferită de partidul său în alegerile europene.

„Sunt îngrijorat de alegerile din Franța,” a spus Scholz pentru radiodifuzorul public ARD într-un interviu anual de vară.

Și sper ca partidele care nu sunt (Marine) Le Pen, să fiu clar, să aibă succes în alegeri. Dar asta este o decizie a poporului francez,

a adăugat el.

Sondajele de opinie prevăd că alianța de guvernământ a lui Macron va termina pe locul trei în alegerile legislative din 30 iunie – urmate de un al doilea tur pe 7 iulie – în spatele Rassemblement National (RN) al lui Le Pen și a unei noi alianțe de stânga.

Aceasta ar putea face ca liderul RN, Jordan Bardella, să devină următorul prim-ministru al Franței, deși tânărul de 28 de ani a insistat că va accepta această funcție doar dacă partidul său și aliații vor câștiga o majoritate absolută de locuri.

Partidul de extremă dreapta din Germania, AfD, a câștigat, de asemenea, teren la alegerile pentru Parlamentul European din această lună, în timp ce coaliția de guvernare a lui Scholz a suferit pierderi.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă