28.8 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSportFotbalFotbalistul francez Tchouaméni afirmă că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”

Fotbalistul francez Tchouaméni afirmă că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”

Mijlocașul francez al echipei Real Madrid, Aurélien Tchouaméni, a declarat duminică că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”, referindu-se la alegerile legislative anticipate din Franța din 30 iunie (primul tur) și 7 iulie (al doilea tur).

În viața de zi cu zi, îmi este teamă de extreme. Sunt partizanul unei politici de unitate, care reprezintă cel mai bine Franța,

a declarat Tchouaméni din Paderborn (Germania), unde este cantonată echipa națională franceză pentru Eurocopa.

După victoria formațiunii de extremă dreapta Rassemblement National (RN) în alegerile europene din Franța, președintele francez Emmanuel Macron a dizolvat Adunarea Națională și a convocat alegeri anticipate.

Situația politică din țara sa a însoțit echipa națională de atunci.

Atacantul Marcus Thuram a cerut pe 15 iunie să se voteze împotriva extremei drepte a lui Marine Le Pen, care a obținut peste 30% din voturi în Franța pe 9 iunie.

Aceste declarații au primit sprijinul lui Kylian Mbappé, principală vedetă și căpitan al echipei, care a cerut să se voteze „împotriva extremelor și a ideilor care dezbină”.

Tchouaméni a spus duminică că „împărtășește” punctele de vedere ale lui Thuram și Mbappé, care au transmis „un mesaj puternic”, potrivit mijlocașului de la Real Madrid, care a fost titular în meciul Franța-Países Bajos de vineri.

Alți fotbaliști, precum Ousmane Dembélé, Antoine Griezmann sau Olivier Giroud, s-au limitat la a încuraja participarea electorală a compatrioților lor.

Adrien Rabiot a avertizat miercuri asupra riscului ca grupul să fie „parazitat” de tema alegerilor și a spus că ar fi bine „să o lăsăm puțin deoparte”.

„Are o dorință mare de a juca”

Președintele Federației Franceze de Fotbal, Philippe Diallo, a spus la începutul acestei săptămâni că garantează „libertatea de exprimare a jucătorilor”, inclusiv pe tema incertelor alegeri din Franța, dar că trebuie să păstreze „neutralitatea” Federației.

Pe lângă exprimarea sa despre situația politică din țara sa, Tchouaméni a vorbit despre actualitatea sportivă, în special despre starea fizică a lui Mbappé, care și-a fracturat nasul în debutul turneului împotriva Austriei și nu a jucat niciun minut în al doilea meci.

„Toată lumea știe că are o dorință mare de a juca următorul meci”, a afirmat mijlocașul de 24 de ani despre duelul de marți împotriva Poloniei, cu care francezii își vor încheia participarea în grupa D.

„Cred că începe să se obișnuiască cu masca”, pe care va trebui să o poarte Mbappé, a adăugat Tchouaméni.

Cu 4 puncte, Franța împarte locul de lider al grupei D cu Olanda și este practic calificată pentru optimile de finală.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ordonanța antidrog modificată, publicată în Monitorul Oficial

Guvernul a aprobat pe 11 iulie proiectul de modificare a ordonanței referitoare la siguranța rutieră, introducând o schimbare semnificativă. Marți, 16 iulie, ordonanța modificată...
Ultima oră
Pe aceeași temă