37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalBilanțul victimelor în Gaza depășește 37.000 după opt luni de război

Bilanțul victimelor în Gaza depășește 37.000 după opt luni de război

Ministerul Sănătății din Gaza, condusă de Hamas, a declarat duminică că cel puțin 37.598 de persoane au fost ucise în timpul celor peste opt luni de război între Israel și militanții palestinieni.

Bilanțul include cel puțin 47 de decese în ultimele 24 de ore, a spus o declarație a ministerului, adăugând că 86.032 de persoane au fost rănite în Fâșia Gaza de la începutul războiului, când militanții Hamas au atacat Israelul pe 7 octombrie.

În plus, peste 500.000 de persoane au fost deplasate din locuințele lor, multe dintre ele fiind distruse complet de bombardamentele intense. Spitalele, deja supraîncărcate și subfinanțate, se confruntă cu o criză majoră, luptându-se să îngrijească numărul enorm de răniți și să gestioneze lipsa acută de medicamente și echipamente medicale.

Situația umanitară în Fâșia Gaza continuă să se înrăutățească, cu aprovizionarea cu apă și hrană devenind tot mai dificilă. Organizațiile internaționale de ajutor umanitar cer încetarea imediată a ostilităților și acces sigur pentru a putea distribui ajutoarele necesare.

În acest context, comunitatea internațională face apel la un armistițiu imediat și la reluarea negocierilor de pace. Între timp, rezidenții din Fâșia Gaza își văd viața și siguranța zilnic amenințate, în timp ce speranța pentru un viitor pașnic pare tot mai îndepărtată.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă